ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

8-10 κολοκυθάκια σε φέτες

1-2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση

6 μέτρια καρότα σε φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες ή κύβους

1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες ή κύβους

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι

1/4 φλιτζ. λάδι

αλατοπίπερο

Για την κρέμα:

250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι

1 γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζ. του καφέ λάδι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μισό μίγμα από καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μίγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.

Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε απάνω στο φαγητό μας, συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη 15’ να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.