Follow us

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

8-10 κολοκυθάκια σε φέτες

1-2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση

6 μέτρια καρότα σε φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες ή κύβους

1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες ή κύβους

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι

1/4 φλιτζ. λάδι

αλατοπίπερο

Για την κρέμα:

250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι

1 γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζ. του καφέ λάδι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μισό μίγμα από καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μίγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.

Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε απάνω στο φαγητό μας, συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη 15’ να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.