ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Τυρί, Μαστίχα και Μαχλέπι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με τυρί, μαστίχα και μαχλέπι.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΑΧΛΕΠΙ

Υλικά

3 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

4 φλιτζάνια αλεύρι

5 κουτ. (κοφτά) μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. μαχλέπι (σε σκόνη)

1/2 κουτ. μαστίχα (σε σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

8 αυγά

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

4 κουταλιές γιαούρτι

2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο

1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές αλευρωμένες

1/4 φλιτζάνι σουσάμι ανάμικτο (άσπρο & μαύρο)

Εκτέλεση

Πρώτα τρίβουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ με τα τυριά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το δυόσμο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αλάτι.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνει ξινόγαλο. Ενσωματώνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι και τα τυριά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να μας δώσουν ένα μίγμα μέτριο (ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ συμπαγές). Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Σε αλευρωμένη και λαδωμένη φόρμα (κατά προτίμηση στρογγυλή ή μακρόστενη), μεταφέρουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα και κάτι, το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο του βγαίνει στεγνό.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.