ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Τυρί, Μαστίχα και Μαχλέπι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με τυρί, μαστίχα και μαχλέπι.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΑΧΛΕΠΙ

Υλικά

3 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

4 φλιτζάνια αλεύρι

5 κουτ. (κοφτά) μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. μαχλέπι (σε σκόνη)

1/2 κουτ. μαστίχα (σε σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

8 αυγά

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

4 κουταλιές γιαούρτι

2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο

1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές αλευρωμένες

1/4 φλιτζάνι σουσάμι ανάμικτο (άσπρο & μαύρο)

Εκτέλεση

Πρώτα τρίβουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ με τα τυριά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το δυόσμο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αλάτι.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνει ξινόγαλο. Ενσωματώνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι και τα τυριά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να μας δώσουν ένα μίγμα μέτριο (ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ συμπαγές). Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Σε αλευρωμένη και λαδωμένη φόρμα (κατά προτίμηση στρογγυλή ή μακρόστενη), μεταφέρουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα και κάτι, το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο του βγαίνει στεγνό.

Επίσης...

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.