ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σολομός με Μπρόκολο

Πώς θα φτιάξεις τον πιο νόστιμο και υγιεινό σολομό με μπρόκολο.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

6 φέτες σολομού (ή φιλέτα) χωρίς πέτσα

750 γρ. μπρόκολο

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 ml λευκό κρασί

80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι

5 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

ξύσμα ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλείφετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα φιλέτα ή τις φέτες του ψαριού.

Τα τοποθετείτε πάνω στα αλουμινόχαρτα και τα περιχύνετε με λίγο ακόμα βούτυρο.

Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και ψήνετε τα φιλέτα για 35’.

Κατόπιν ανοίγετε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και ρίχνετε το ζουμί σε μικρό κατσαρολάκι.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αχνίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το ροκφόρ και δένετε τη σάλτσα αυτή σε χαμηλή φωτιά.

Ζεματίζετε το μπρόκολο για 5’-6’ και το στραγγίζετε. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.

Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με το σοταρισμένο μπρόκολο και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.