Follow us

Omurice

Η συνταγή για την ιαπωνική εναλλακτική ομελέτα.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΟΜΟΥΡΙΚΕ

Υλικά

Για τη γέμιση

κρέας από δύο ψημένα μπούτια κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κ.σ. soy sauce

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1/2 φλ. μαγειρεμένο ρύζι

2 κ.σ. κέτσαπ

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. Worcestershire sauce

2 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. σάλτσα Tonkatsu (θα τη βρεις σε ασιατικά delicatessen)

1 κ.σ. μέλι

Για την ομελέτα

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 φέτες τσένταρ, σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Ρίχνεις σε ένα μπολ τη soy sauce και το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαριναριστεί, όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια.
Προσθέτεις το κοτόπουλο και μαγειρεύεις ελαφρώς για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια βάζεις το ρύζι και το αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Ρίχνεις στο μείγμα και το κέτσαπ και, αν επιθυμείς, έξτρα soy sauce.

Αφαιρείς από τη φωτιά και κρατάς σκεπασμένο το μείγμα όσο φτιάχνεις την ομελέτα.

Για τη σάλτσα:Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά και χαμηλώνεις έπειτα από λίγο την ένταση. Η υφή της θα πρέπει να είναι πιο λεπτή από μία κλασική σάλτσα. Κράτησέ τη ζεστή μέχρι να γαρνίρεις.

Για την ομελέτα:Χτυπάς τα αυγά και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίχνεις σε αυτό το μείγμα με τα αυγά και το γάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί και να πυκνώσει.

Μόλις ετοιμαστεί η ομελέτα, ρίχνεις σε αυτή το μείγμα του ρυζιού και το τσένταρ.

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, κλείνεις τις άκρες ώστε να σκεπαστεί το ρύζι.

Μεταφέρεις προσεκτικά την ομελέτα σε ένα πιάτο και την διαμορφώνεις σε οβάλ σχήμα. Ρίχνεις μπόλικη σάλτσα και απολαμβάνεις.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.