ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Omurice

Η συνταγή για την ιαπωνική εναλλακτική ομελέτα.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΟΜΟΥΡΙΚΕ

Υλικά

Για τη γέμιση

κρέας από δύο ψημένα μπούτια κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κ.σ. soy sauce

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1/2 φλ. μαγειρεμένο ρύζι

2 κ.σ. κέτσαπ

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. Worcestershire sauce

2 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. σάλτσα Tonkatsu (θα τη βρεις σε ασιατικά delicatessen)

1 κ.σ. μέλι

Για την ομελέτα

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 φέτες τσένταρ, σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Ρίχνεις σε ένα μπολ τη soy sauce και το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαριναριστεί, όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια.
Προσθέτεις το κοτόπουλο και μαγειρεύεις ελαφρώς για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια βάζεις το ρύζι και το αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Ρίχνεις στο μείγμα και το κέτσαπ και, αν επιθυμείς, έξτρα soy sauce.

Αφαιρείς από τη φωτιά και κρατάς σκεπασμένο το μείγμα όσο φτιάχνεις την ομελέτα.

Για τη σάλτσα:Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά και χαμηλώνεις έπειτα από λίγο την ένταση. Η υφή της θα πρέπει να είναι πιο λεπτή από μία κλασική σάλτσα. Κράτησέ τη ζεστή μέχρι να γαρνίρεις.

Για την ομελέτα:Χτυπάς τα αυγά και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίχνεις σε αυτό το μείγμα με τα αυγά και το γάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί και να πυκνώσει.

Μόλις ετοιμαστεί η ομελέτα, ρίχνεις σε αυτή το μείγμα του ρυζιού και το τσένταρ.

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, κλείνεις τις άκρες ώστε να σκεπαστεί το ρύζι.

Μεταφέρεις προσεκτικά την ομελέτα σε ένα πιάτο και την διαμορφώνεις σε οβάλ σχήμα. Ρίχνεις μπόλικη σάλτσα και απολαμβάνεις.

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.