ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπιργιάνι από Ρύζι Basmati με Λαχανικά

Η συνταγή για μπιργιάνι από ρύζι Basmati με λαχανικά.

ΜΠΙΡΓΙΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

500γρ. 3αλφα Basmati πλυμένο και στραγγισμένο

2 πατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

2 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένο

1 τομάτα ρόμα ψιλοκομμένη

1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

1 κούπα ανθών από κουνουπίδι

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 3-5 εκατοστών

4 κούπες ζωμός λαχανικών

½ κούπα νερό

½ κούπα αρακάς

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πράσινο κάρυ

1 κ.γ. garam masala

1 κ.γ. κόλιανδρος

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

½ κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές, περίπου για 3-4 λεπτά.

Το ανακατεύουμε με σκόρδο, τζίντζερ, τομάτες και ½ κούπα νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλαδή περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε αρακά, καρότο, πατάτα, πιπεριά, σέλερι και κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν, το garam masala,τον κουρκουμά, το κύμινο, το πράσινο κάρυ ,τον κόλιανδρο και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Συμπληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε σημείο βρασμού.

Στραγγίζουμε το ρύζι 3αλφα Basmati και το προσθέτουμε στην πυρίμαχη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι) για 18-20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να "κάτσει" καλυμμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.