ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπιργιάνι από Ρύζι Basmati με Λαχανικά

Η συνταγή για μπιργιάνι από ρύζι Basmati με λαχανικά.

ΜΠΙΡΓΙΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

500γρ. 3αλφα Basmati πλυμένο και στραγγισμένο

2 πατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

2 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένο

1 τομάτα ρόμα ψιλοκομμένη

1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

1 κούπα ανθών από κουνουπίδι

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 3-5 εκατοστών

4 κούπες ζωμός λαχανικών

½ κούπα νερό

½ κούπα αρακάς

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πράσινο κάρυ

1 κ.γ. garam masala

1 κ.γ. κόλιανδρος

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

½ κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές, περίπου για 3-4 λεπτά.

Το ανακατεύουμε με σκόρδο, τζίντζερ, τομάτες και ½ κούπα νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλαδή περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε αρακά, καρότο, πατάτα, πιπεριά, σέλερι και κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν, το garam masala,τον κουρκουμά, το κύμινο, το πράσινο κάρυ ,τον κόλιανδρο και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Συμπληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε σημείο βρασμού.

Στραγγίζουμε το ρύζι 3αλφα Basmati και το προσθέτουμε στην πυρίμαχη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι) για 18-20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να "κάτσει" καλυμμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.