ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραχανάς με Πούλπα από Κίτρινα Ντοματίνια και Κίτρινες Πιπεριές του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείοξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική από τη γνωστή σχολή της Ρόδου. Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά την χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Δανίας.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο chef του Artisanal. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για την πούλπα

150 γρ. κίτρινα ντοματίνια

100 γρ. κίτρινες πιπεριές

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

1 καρότο σε φέτες

ελαιόλαδο

ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για τον τραχανά

500 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

800 γρ. ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για το τελείωμα

λεμονοθύμαρο

βασιλικός

βούτυρο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

φέτα πικάντικη

Εκτέλεση

Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά, έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το καρότο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.

Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά - μόλις αρχίσουν να ψήνονται τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με το ζωμό.

Αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.

Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό.

Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε τη πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας.

Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.