ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραχανάς με Πούλπα από Κίτρινα Ντοματίνια και Κίτρινες Πιπεριές του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείοξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική από τη γνωστή σχολή της Ρόδου. Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά την χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Δανίας.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο chef του Artisanal. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για την πούλπα

150 γρ. κίτρινα ντοματίνια

100 γρ. κίτρινες πιπεριές

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

1 καρότο σε φέτες

ελαιόλαδο

ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για τον τραχανά

500 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

800 γρ. ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για το τελείωμα

λεμονοθύμαρο

βασιλικός

βούτυρο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

φέτα πικάντικη

Εκτέλεση

Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά, έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το καρότο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.

Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά - μόλις αρχίσουν να ψήνονται τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με το ζωμό.

Αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.

Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό.

Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε τη πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας.

Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.