ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραχανάς με Πούλπα από Κίτρινα Ντοματίνια και Κίτρινες Πιπεριές του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείοξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική από τη γνωστή σχολή της Ρόδου. Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά την χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Δανίας.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο chef του Artisanal. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για την πούλπα

150 γρ. κίτρινα ντοματίνια

100 γρ. κίτρινες πιπεριές

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

1 καρότο σε φέτες

ελαιόλαδο

ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για τον τραχανά

500 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

800 γρ. ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για το τελείωμα

λεμονοθύμαρο

βασιλικός

βούτυρο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

φέτα πικάντικη

Εκτέλεση

Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά, έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το καρότο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.

Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά - μόλις αρχίσουν να ψήνονται τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με το ζωμό.

Αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.

Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό.

Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε τη πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας.

Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.