Follow us

Κοτόπουλο Ατζέμ Πιλάφι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά

1 κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί ντοματάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κόκκους μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

1/2 κούπας λάδι

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

2 κούπες ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας το κονκασέ και το μπαχάρι.

Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπαστεί το φαγητό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα.

Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι καυτό νερό.

Όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού ,και ανακατεύουμε απαλά.

Βράζουμε προσέχοντας μήπως χρειαστεί νερό οπότε συμπληρώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο.

Δεν ανακατεύουμε πολύ το ρύζι γιατί θα κολλήσει και θα λασπώσει.

Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε με προσοχή και τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Καίμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε να μείνει πέντε -δέκα λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.