ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολη Καροτόσουπα

Η συνταγή για μία νόστιμη και πανεύκολη καροτόσουπα.

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

Υλικά για 3-4 μπολάκια

500 γρ. καρότα

2 πράσα (το λευκό μέρος)

2 μέτρια κρεμμύδια

1 πατάτα

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

1 ή 1,5 κουτ. γλ. κύμινο σκόνη

1/2 ή 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/2 ή 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο (σκόνη)

1/2 λίτρο ζωμός κρέατος ή λαχανικών ( λιώνουμε έναν κύβο σε ζεστό νερό)

3-4 κουτ. σούπας λάδι

100-150 γρ. γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ομοίως καθαρίζουμε πράσα, κρεμμύδια, πατάτα, τα κόβουμε και μετά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό να τα σκεπάσει, αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο την ένταση και βράζουμε για περίπου 25′. Αυτό θα το διαπιστώσετε δοκιμάζοντας αν μαλάκωσαν τα λαχανικά. Όπως επίσης μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε με λίγο νερό.

Αφού έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή αδειάζουμε λίγο λίγο σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε.

Κάθε ποσότητα που πολτοποιούμε τη ρίχνουμε σε άλλο κατσαρολάκι.

Αφού έχουμε τελειώσει, βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο και το λάδι.

Αφήνουμε περίπου 5′ να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Οι ποσότητες στα μπαχαρικά είναι θέμα γούστου. Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να αντικαταστήσετε με τζίντζερ (είτε σε σκόνη είτε ένα μικρό κομματάκι φρέσκο που θα το τρίψετε στον τρίφτη).

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.