ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπίδι στο Φούρνο με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε φούντες)

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά (περισσεύματα)

1 φύλλο δάφνης

μία πρέζα μοσχοκάρυδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι, να "κρατάει".

Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το σκόρδο.

Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε με προσοχή (να μην λιώσει το κουνουπίδι) και το αφήνουμε για περίπου 10’ σε πολύ σιγανή φωτιά.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.