ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

Για τα νιόκι

250 γρ. ρικότα

2 αυγά

20-30 γρ. Parmigiano-Reggiano, τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

60 γρ. λεπτό σιμιγδάλι

130 γρ. αλεύρι (και έξτρα για το πασπάλισμα)

αλάτι kosher

Για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

30 σκελίδες σκόρδου

2 κουτιά ντοματίνια κονκασέ

2 κ.σ. σπόρους μάραθου

1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο τσίλι

βασιλικός

1 1/2 κ.σ. αλάτι kosher

Εκτέλεση

Για τα νιόκι: Ανακατεύεις τη ρικότα και Parmigiano σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το σιμιγδάλι με το αλεύρι.

Σταδιακά ανακατεύεις το μείγμα του αλευριού με αυτό των τυριών, μέχρι να γίνει ενιαίο. Προσοχή όμως, μην τα ανακατέψεις αρκετά γιατί θα καταλήξουν να γίνουν dumplings.Το τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, φτιάχνεις τα νιόκι.

Πρόσεξε να έχουν διάμετρο περίπου 1,5 εκατοστό. Αν το μείγμα είναι κολλώδες, πρόσθεσε λίγο αλεύρι.

Μόλις φτιάξεις τα νιόκι, φέρνεις σε βράση αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα. Βάζεις σε αυτό τα νιόκι και τα αφήνεις για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να ανέλθουν στην επιφάνεια. Πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα. Αν δε σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως, βάλε τα νιόκι σε έναν ελαφρώς λαδωμένο δίσκο και άφησέ τα στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και το τσιγαρίζεις μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Όσο μαγειρεύεται το σκόρδο, σουρώνεις τις ντομάτες σε ένα μικρό μπολ. Κρατάς όμως το χυμό τους και χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να τις συνθλίψεις.

Χρησιμοποιώντας το εξωτερικό του πιρουνιού, λιώνεις τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτεις σε αυτές τις ντομάτες, τον μάραθο και το τσίλι. Σιγοβράζεις το μείγμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτεις βασιλικό και αλάτι και μαγειρεύεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.

Αν θέλεις, προσθέτεις και μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Επίσης...

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.