ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΤΟΥ ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ

Από το Big Kahuna Burger και το 5 dollar shake του Pulp Fiction μέχρι το nacho grande platter του Stuntman Mike στο Deathproof και το σάντουιτς που φτιάχνει ο χαρακτήρας του David Carradine στο Kill Bill Vol. II λίγο πριν το θάνατό του, είναι εμφανής η αδυναμία του Quentin Tarantino στην προσαρμογή σκηνών με φαγητό στις ταινίες του. Ο λόγος που ο δημοφιλής σκηνοθέτης το κάνει αυτό είναι ασφαλώς συμβολικός. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, το φαγητό χρησιμοποιείται σαν ένα είδος μεταφοράς της δύναμης του εκάστοτε πρωταγωνιστή που το καταναλώνει.

Τη συγκεκριμένη πεποίθηση προχωρά μερικά βήματα πιο πέρα ο Youtuber David Ma, που όχι μόνο παρουσιάζει μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας τη συνταγή για τα σπαγγέτι μπολονέζ αλλά το κάνει με άκρως Tarantin-ικό τρόπο και στο αισθητικό κομμάτι. Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η συνταγή αν την είχε εμπνευστεί ο 56χρονος auteur από το Τενεσί;

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 αυγό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

700 ml σάλτσα ντομάτας

1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση

Χτυπάς το αυγό και το ανακατεύεις με τη σκόνη σκόρδου, τα μυρωδικά και τον κιμά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Σχηματίζεις μικρά κεφτεδάκια.

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι.

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτεις στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.

Βάζεις τη σάλτσα ντομάτας (μπορείς ασφαλώς να προσθέσεις και κομμάτια φρεσκοκομμένης ντομάτας).

Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις όλο το μείγμα να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά.

Βράζεις τα μακαρόνια στο βαθμό της αρεσκείας σου και σερβίρεις με τη σάλτσα.

Επίσης...

Το ρεβιθάτο Στύψης του Γιάννη Πατσόπουλου

Ένα θαυμάσιο ταξίδι στην κουζίνα της Μυτιλήνης, με ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του νησιού υπό το πρίσμα του σεφ του 360 Cocktail Bar Restaurant.

Κιμαδο-Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδο-μελιτζανόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.

Τηγανόπιτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες με κιμά.

Μουσακόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία επική μουσακόπιτα.

Μπιφτέκια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια.

Κολοκυθάκια με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με λουκάνικο.

Κεφτέδες με Μελιτζάνα στο Φούρνο

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες με μελιτζάνα στο φούρνο.

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

Πίτσα με Φέτα και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμη πίτσα με φέτα και λουκάνικο.

Ιρλανδικό Banger Roll

Η συνταγή για τη λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας που θυμίζει hot dog.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.