ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Tοστ Aβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο

Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του Me.

ΤΟΣΤ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

O Ηλίας Σταυρόπουλος σπούδασε λογιστική, αλλά η αγάπη του και το πάθος του για τη μαγειρική τον ώθησαν να αφιερωθεί σ’ αυτή. Μαθήτευσε στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια και βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο. Έγινε πιστός συνεργάτης του Ανδρέα Λαγού, τον οποίο θεωρεί και μέντορά του, και κρατούσε τα ηνία του chef για τέσσερα χρόνια στο It της Σκουφά. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική, γέμισε εμπειρίες, εικόνες, ιδέες και τώρα βρίσκεται στο πρώτο επιχειρηματικό του εγχείρημα, το Μe στο Κολωνάκι (Καψάλη 10, Κολωνάκι, 210-72142588), ένα all day εστιατόριο καφέ με μίνιμαλ αισθητική και φρεσκάδα. Το μενού βασίζεται στην υγιεινή διατροφή συνδυάζοντας τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Οι πρώτες ύλες είναι κατά βάση βιολογικές από Έλληνες παραγωγούς. Τα πιάτα είναι ιδιαίτερα και προσεγμένα, ενώ υπάρχουν και επιλογές vegan. Η όλη εμπειρία στο Me έχει χαρακτήρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το μενού μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τα γούστα, από πρωινό μέχρι ένα light dinner.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Esquire.

Υλικά

1 βιολογικό αβγό

2 φέτες προζυμένιο ψωμί

1 φέτα κατσικίσια γραβιέρα

1 φέτα ιταλικό ζαμπόν cotto

1 ώριμο αβοκάντο

Χυμός μισού λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για το smashed αβοκάντο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κόλιαντρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και με ένα πιρούνι πιέζουμε και ανακατεύουμε.

Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τις δύο φέτες ψωμί. Προσθέτουμε στη μία φέτα την κατσικίσια γραβιέρα και το ζαμπόν, καλύπτουμε με τη δεύτερη και ζεσταίνουμε το τοστ στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πατώντας το με μια σπάτουλα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αρχίζει να λιώνει το τυρί και να γίνεται τραγανό και χρυσαφένιο το ψωμί.

Όταν το τοστ είναι έτοιμο, το απομακρύνουμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αβγό μάτι.

Προσθέτουμε το smashed αβοκάντο σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού, τοποθετούμε από πάνω το αβγό μάτι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στον κρόκο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Scotch Eggs

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια Scotch Eggs.

Κεφτεδάκια με Ψωμί

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Πουρέ

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα αυγά με πουρέ.

Αυγοκεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους αυγοκεφτέδες.

Omurice

Η συνταγή για την ιαπωνική εναλλακτική ομελέτα.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Αυγά με Ντομάτα Σαγανάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σαγανάκι με αυγά και ντομάτα.

Απλή Γεμιστή Τάρτα

Η συνταγή για μία πεντανόστιμη, εύκολη και απλή γεμιστή τάρτα.

Σάντουιτς με Scrambled Eggs

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σάντουιτς με scrambled eggs.

Ομελέτα με Μανιτάρια και Πιπεριά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριά.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Σάντουιτς με Αυγοφέτες

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο σάντουιτς με αυγοφέτες.