ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιλάφι με Πάπρικα και Γραβιέρα

Το πιλάφι ταιριάζει με όλα τα τυριά που λιώνουν γλυκά.

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια

3 μέτρια κολοκυθάκια σε καρεδάκια

½ κ.γλ. κουρκουμά

2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

180 γρ. τριμμένη γραβιέρα

225 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα ή στο γουόκ και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γύρω στα 5', μέχρι να ροδίσει και να γλυκάνει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το ρύζι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2'.

Σβήνουμε με 100 cl ζεστό νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό του.

Αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό, ρίχνουμε λίγο λίγο, με το φλιτζανάκι του καφέ, για να μη μας διαλυθεί το ρύζι.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως, με μπόλικο πιπέρι.

Tip

Αν το θέλουμε πικάντικο, αντικαθιστούμε τη μισή γλυκιά πάπρικα με μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα. Λίγος φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός στο τέλος, αλλά και η ρίγανη ή το θυμάρι δίνουν άρωμα και δροσιά.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.