ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Προσούτο και Σπιτική Μαγιονέζα

Η συνταγή για μία ελαφριά και νόστιμη σαλάτα με σπιτική μαγιονέζα και προσούτο.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά

3 καρότα κομμένα σε κυβάκια

5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

300 γρ. αρακά

4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1 αυγό βρασμένο σφιχτό, ψιλοκομμένο

200 γρ προσούτo, σε πολύ λεπτές φέτες

φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα

Για τη μαγιονέζα:

1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού λάδι

1 κρόκος αυγού

½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

ο χυμός 1 λεμονιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε χωριστά τα λαχανικά, 16’ τα καρότα, 15’ τις πατάτες και 8’-9΄ τον αρακά, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε μεταξύ τους.

Προσθέτετε τα αγγουράκια τουρσί, το αυγό και την κάππαρη.

Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα ως εξής: σ’ ένα μεγάλο μπολ βαθύ μπολ τοποθετείτε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε καλά με το σύρμα ή το μίξερ.

Προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ.

Προσθέτετε τη μουστάρδα, το λεμόνι κατά μικρές ποσότητες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.

Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τα λαχανικά και αφήνετε την σαλάτα στο ψυγείο.

Σκορπίζετε σε 6 ποτήρια φύλλα ρόκας και καλύπτετε τα πλαϊνά τοιχώματα των ποτηριών με φέτες προσούτο.

Μοιράζετε στα ποτήρια τη σαλάτα και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.

Tip

Τα μυστικά της μαγιονέζας είναι δύο: Tα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και το ελαιόλαδο να είναι πολύς καλής ποιότητας. Αν τη θέλετε πιο πηχτή, αυξάνετε λίγο περισσότερο τη δόση του ελαιόλαδου.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.