ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαρικά στο Φούρνο με Κολοκυθάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με κολοκυθάκια.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

10-20 φέτες κολοκυθάκια

3/4 φλιτζανιού γαλέτα

5 ασπράδια αυγών

500 γρ.ζυμαρικά πέννες ή άλλο κοντό ζυμαρικό

3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί που λιώνει

λίγο μαϊντανό

Για τη σάλτσα ντομάτας:

1/2 κουτί χυμό ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ασπράδια και τη φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο ασπράδι και μετά τα καλύπτουμε με γαλέτα.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη τα κολοκυθάκια και βράζουμε τις πένες για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε.

Ανακατεύουμε τις πέννες μαζί με 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας και1/2 φλιτζάνι τυρί.

Ρίχνουμε τις πένες σε ένα λαδωμένο πυρέξ.

Βάζουμε στο τέλος από πάνω τις φέτες από τα κολοκυθάκια καλύπτουμε με υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσα και 1/4 φλιτζάνι τυρί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί λιώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Η σάλτσα θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.

Επίσης...

Το Mac n’ Cheese του Berners Tavern

Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Κοχυλάκια με Κολοκύθα, Καπνιστό Τυρί και Αμύγδαλα

Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας ταιριάζει πολύ με οτιδήποτε καπνιστό. Και ο συνδυασμός ταιριάζει υπέροχα με όλα τα ζυμαρικά.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Ταλιατέλες με Συκωτάκια Πουλιών, Κουκουνάρι και Κονιάκ

Με ένα πακέτο συκωτάκια πουλιών στην κατάψυξη, μπορείς πάντα και στα γρήγορα να κάνεις ένα υπέροχο φαγάκι.

Ριγκατόνι με Κοτόπουλο και Ρόδι

Το ρόδι είναι της μόδας και ο χυμός του φτιάχνει υπέροχες σάλτσες για κρέας, λαχανικά, κοτόπουλο και ζυμαρικά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με κοτόπουλο.