ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λιωτήρι Μάνης

Πώς θα φτιάξετε το παραδοσιακό μανιάτικο λιωτήρι.

ΛΙΩΤΗΡΙ ΜΑΝΗΣ

Υλικά

4 φλιτζ. αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

1 φλιτζ. τυρί φέτα τριμμένη

1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο

20 ελιές, όποιες σας αρέσουν

ρίγανη

πιπέρι

1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, αλεύρι, μπέικιν και αυγό.

Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη, απαλή.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι, στρώνουμε τη ζύμη πιέζοντας με τα δάχτυλα ώστε να σηκωθεί μέχρι στις άκρες του ταψιού.

Παίρνουμε μία μία τις ελιές και τις πιέζουμε πάνω στη ζύμη μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Πιπεριές με Τυριά

Η συνταγή για πιπεριές με τυριά.

Τυροπιτάκια της Στιγμής

Η συνταγή για τυροπιτάκια της στιγμής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κροκέτες με Γραβιέρα και Κολοκύθια

Η συνταγή για κροκέτες με γραβιέρα και κολοκύθια.

Πίτσα με Αραβικές Πίτες

Πώς θα φτιάξετε πίτσα σε χρόνο-ρεκόρ.

Τυρόπιτα με Κρέμα

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με κρέμα.

Απλό και Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα απλό και γρήγορο σουφλέ.

Λουκουμάδες με Tυρί Κύθνου

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με τυρί Κύθνου.

Αλμυρό Κέικ με 3 Τυριά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με 3 τυριά.

Πίτα χωρίς Φύλλο

Πώς θα φτιάξεις πίτα χωρίς φύλλο.

Πιτάκια με Κοπανιστή Μυκόνου

Η συνταγή για πιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου.

Γραβιερολουκουμάδες

Πώς θα φτιάξεις γραβιερολουκουμάδες.

Πρασοτυρόπιτα

Πώς θα φτιάξεις πρασοτυρόπιτα.