Follow us

Ψάρι Φουρνιστό με Μπάμιες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φουρνιστό ψάρι με μπάμιες.

ΨΑΡΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

ψάρια, 600 έως 800 γρ. το καθένα (φαγκρί ή τσιπούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα)

500 γρ. μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες, καθαρισμένες και ελαφρώς ψημένες στο γκριλ

ένα μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3-4 κόκκινες ντομάτες, ψιλοκομμένες

χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

πιπέρι

αλάτι

λάδι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στη μέση τα ψάρια και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα υλικά.

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κανονίζουμε να έχουν πάχος μέσα στο ταψί 4-5 εκ.

Είναι βασικό αυτό γιατί αν είναι πολύ πλακωμένα το φαγητό θα γίνει σαν βραστό, αν είναι πολύ απλωμένα θα ξεραθούν, αυτό το κανονίζουμε από το ταψί.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θέση για να μην καούν.

Ψήνουμε στην αρχή στους 250 βαθμούς και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.