ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρεβίθια Πολίτικα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα πολίτικα ρεβίθια με κεφτεδάκια.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια :

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1/2 κ.γ. σόδα

1 κ.σ. ξίδι - για να σβήσουμε τη σόδα

1 αυγό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένο

Για τα ρεβίθια:

500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

1 κ.γ. σόδα

3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους

1 κούπα τριμμένη ντομάτα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κούπα ελαιόλαδο

3-4 φύλλα δάφνης

1 κύβο λαχανικών

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για ½ ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.

10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά-προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.

Μπορούμε να τα κάνουμε και στο φούρνο.

Επίσης...

Μελιτζάνες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις μελιτζάνες με κιμά.

Γαλοπούλα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κατσικάκι Φρικασέ

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι φρικασέ.

Ζαμπονοπατατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ζαμπονοπατατόπιτα.

Λαγός Λαδορίγανη στο Φούρνο

Η συνταγή για λαγό λαδορίγανη στο φούρνο.

Εύκολη Κρεατόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και νόστιμη κρεατόπιτα.

Στιφάδο

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο.

Σπετζοφάι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σπετζοφάι.

Εύκολη Κιμαδόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.

Κιμάς στην Κατσαρόλα με Κριθαράκι

Η συνταγή για κιμά στην κατσαρόλα με κριθαράκι.

Φασολάκια με Κεφτεδάκια

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα φασολάκια με κεφτεδάκια.

Λαχανοντολμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες.