ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Mac n’ Cheese του Berners Tavern

Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.

ΤΟ MAC N CHEESE ΤΟΥ BERNERS TAVERN
Το bar restaurant του σεφ και εστιάτορα Jason Atherton, στο ξενοδοχείο London EDITION, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και δημοφιλή γευστικά spots της βρετανικής μητρόπολης, που εξελίχθηκε αμέσως σε στέκι κάθε σωστού κοσμοπολίτη από το 2013 όταν και άνοιξε τις πύλες του. Το εντυπωσιακό εσωτερικό του είναι εκείνο που τραβά αρχικά το βλέμμα, αλλά μετά από αυτό τις εντυπώσεις κερδίζει η κουζίνα του, καθώς και η πολύ αξιόλογη μπάρα του. Τα πιάτα του ακολουθούν τη μοντέρνα βρετανική γαστρονομική κουλτούρα αλλά δεν περιορίζονται απαραίτητα σε αυτήν. Μία από τις πιο πλούσιες και νόστιμες -με την ένοχη έννοια- προτάσεις του Berners Tavern είναι το mac n’ cheese, που σχεδόν σύσσωμος ο τύπος του Λονδίνου έχει πολλάκις αποθεώσει.

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

160 γρ. gruyere

160 γρ. blue cheese

160 γρ. τσένταρ

95 γρ. παρμεζάνα

95 γρ. μασκαρπόνε

20 γρ. μουστάρδα dijon

2 κ. ζυμαρικά (ριγκατόνι κατά προτίμηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός)

Εκτέλεση

Φέρνεις σε βράση την κρέμα γάλακτος και ρίχνεις εντός τα τυριά.
Ανακατεύεις. Αφού τα βγάλεις από τη φωτιά, χτυπάς το μείγμα ελαφρώς στο μίξερ.

Βράζεις τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνεις σε ένα βαθύ ταψί μαζί με το μείγμα των τυριών και της κρέμας.

Σκεπάζεις με έξτρα τσένταρ.

Το βάζεις στο φούρνο και ψήνεις ελαφρώς μέχρι να υπάρξει ένα χρυσό/καφέ χρώμα στην κρούστα.

Tip

Στο Berners Tavern συνηθίζουν να εμπλουτίζουν το πιάτο με μεδούλι, κομμάτια από μοσχαρίσια μάγουλα και μπριός. Αν νιώσεις την επιθυμία, μπορείς κάλλιστα να προσαρμόσεις και αυτά τα υλικά στην ούτως ή άλλως πληθωρική συνταγή.

Επίσης...

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.