ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτα Burger Buns του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC ξέρει (και) από ποιοτικά ψωμάκια για burger.

BURGER BUNS ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΟΤΙΝΗ

Υλικά

Για το premix

300 γρ. μαλακό αλεύρι

2 γρ. νωπή μαγιά

190 γρ. κρύο νερό

Για το ζυμάρι

480 γρ. μαλακό αλεύρι

270 γρ. χλιαρό νερό

10γρ. νωπή μαγιά

120 γρ. premix

70 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κρόκος αυγού

10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το premix: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 10' στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα.

Σκεπάζουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Προχωράμε με το ζυμάρι: Διαλύουμε τη μαγιά στο 1/3 του νερό.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο νερό με το αλεύρι στο μίξερ για 5', σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για 45' το μείγμα να ξεκουραστεί.

Προσθέτουμε την μαγιά στο ζυμάρι και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το premix και τους κρόκους.

Δουλεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα ώστε ν' αποκτήσουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα, ώστε να ωριμάσει.

Μοιράζουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια των 90 γρ., τοποθετούμε σε τσέρκι 11cm, καλύπτουμε με μεμβράνη που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα περίπου.

Πιέζουμε ελαφρώς τα buns για να απλώσουν και τα αλείφουμε με γάλα.

Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 6' στους 240°C.

Επίσης...

Ψωμί Ζυμωτό με Μπρόκολο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ζυμωτό ψωμί με μπρόκολο.

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψωμί με κανέλα.

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Τέλεια Pancakes με Cottage Cheese

Μία comfort συνταγή, ιδανική για πρωινό.

Εύκολη Πίτσα με Φύλλο Σφολιάτας

Η συνταγή για εύκολη πίτσα με φύλλο σφολιάτας.

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

Στρόμπολι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτή την ιδιαίτερη πίτσα.

Φοκάτσια Γεμιστή με Μορταδέλα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη λεπτή, τραγανή ζύμη της φοκάτσιας όταν βγαίνει ζεστή από τον φούρνο.

Ψωμάκια-Πιτσάκια

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.