ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπούτια Κοτόπουλου Γλασαρισμένα με Ουίσκι και Μέλι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπούτια κοτόπουλου, γλασαρισμένα με ουίσκι και μέλι.

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου, το πάνω μέρος τους (χωρίς το κοπανάκι) με την πέτσα και το κόκκαλό τους

σπιτική επάλειψη

8 κ.γ. βούτυρο (αλατισμένο)

Για το γλάσο ουίσκι - μέλι

½ ποτήρι του νερού μπέρμπον ουίσκι

½ ποτήρι του νερού σάλτσα σόγιας

½ ποτήρι του νερού κέτσαπ

¼ - ½ ποτήρι του νερού μέλι

2 κ.σ. Worcestershire sauce

1 κ.σ. οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα προτιμάτε

1 κ.σ. σπιτική επάλειψη

Για τη σπιτική επάλειψη

2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι

4 κ.σ. πάπρικα (γλυκειά)

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την επάλειψη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.

Ρυθμίζουμε το BBQ ώστε να ψήσει έμμεσα στους 110°C (λίγα κάρβουνα και από τη μία πλευρά).

Ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε τηγανάκι και τα φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το γλάσο για 10 λεπτά ώστε να δέσει.

Ενόσω το γλάσο μαγειρεύεται πασπαλίζουμε καλά τα μπούτια με τη σπιτική επάλειψη.

Προτού ξεκινήσουμε το ψήσιμο προσέχουμε το κάθε μπούτι να καλύπτεται από την πέτσα του και τα τοποθετούμε σφιχτά μεταξύ του σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψάκι. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο πάνω από κάθε μπούτι και τα πασπαλίζουμε πάλι με σπιτική επάλειψη.

Βάζουμε το ταψάκι στο BBQ (επάνω από τη μεριά που δεν έχει κάρβουνα) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να πάρουν ορεκτικό χρώμα. Η εωστερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να φτάσει τους 75°C.

Βγάζουμε τα στήθη από το ταψάκι και τα ακουμπάμε απευθείας πάνω στη σχάρα. Ρίχνουμε αρωματικά ξυλαράκια στα κάρβουνα και τα καπνίζουμε για 1 ώρα ή μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.

Ξαναζεσταίνουμε το γλάσο εάν χρειάζεται. Βουτάμε μέσα του ένα ένα τα μπούτια του κοτόπουλου, τα τινάζουμε για να φύγει το παραπανίσιο γλάσο και τα ξαναρίχνουμε στη σχάρα για άλλα 10 - 15 λεπτά.

Επίσης...

Κοτόπουλο Στιφάδο

Η συνταγή για στιφάδο κοτόπουλο.

Κοτόπουλο με Πράσα και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για κοτόπουλο με πράσα και δαμάσκηνα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Η συνταγή για τάρτα με κοτόπουλο και γραβιέρα.

Κοτόπουλο με Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο με φέτα.

Κοτόπιτα με Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπιτα με μανιτάρια.

Κοτόπουλο με Καρύδια

Η συνταγή για κοτόπουλο με καρύδια.

Κοτόπουλο με Αμύγδαλα

Η συνταγή για κοτόπουλο με αμύγδαλα.

Σουφλέ Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ κοτόπουλου.

Κοτόπουλο με Ντοματίνια και Πιλάφι

Η συνταγή για κοτόπουλο με ντοματίνια και πιλάφι.

Γιορτινή Κοτοσαλάτα

Η συνταγή για μία γιορτινή κοτοσαλάτα.

Ρύζι με Συκωτάκια Πουλιών

Η συνταγή για ρύζι με συκωτάκια πουλιών.

Μαροκινό Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο κοτόπουλο σε ταζίν.