ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινά Παϊδάκια St Louis Style

Πώς θα φτιάξετε τα πιο επικά χοιρινά παϊδάκια σε κορτεζίνα.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΟΡΤEZINA ST LOUIS STYLE

Υλικά

1 κορτεζίνα γύρω στο 600 γρ.

BBQ Sauce

Για τη σπιτική επάλειψη

2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι

4 κ.σ. πάπρικα (γλυκειά)

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την επάλειψη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.

Ζητάμε από το χασάπη να μας αφαιρέσει (ή την αφαιρούμε εμείς) τη μεμβράνη που καλύπτει την πλευρά της κορτεζίνας που δεν έχει κρέας. Αφαιρούμε τυχόν λιπάκι ή κομματάκια κρέατος που περισσεύουν από μια κακή κοπή.

Πασπαλίζουμε με την επάλειψη καλά κι απ' όλες τις πλευρές την κορτεζίνα και την αφήνουμε για πάνω από 1 ώρα να "δράσει" η επάλειψη και να έλθει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρυθμίζουμε την ψησταριά για κάπνισμα σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 110°C (απλώνουμε λίγα αναμμένα κάρβουνα στη μια πλευρά της κάτω σχάρας, δίπλα βάζουμε ένα αλουμινένιο δοχείο με νερό και τοποθετούμε την κορτεζίνα από πάνω του, δηλαδή όχι επάνω από τη φωτιά. Αντίστοιχα ρυθμίζουμε και το BBQ υγραερίου).

Ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα αρωματικά ξυλαράκια (πέκαν, μηλιάς ή κερασιάς.

Τοποθετούμε την κορτεζίνα με τα κόκκαλα προς τα κάτω και την καπνίζουμε για 7 ώρες ή μέχρι η θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει στους 88°C.

Κάθε μισή ώρα ελέγχουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε κάρβουνα ώστε να παραμένει σταθερή γύρω στους 110°C. Παρομοίως ανανεώνουμε και τα αρωματικά ξυλαράκια.

Τα παϊδάκια είναι έτοιμα όταν το κρέας αποχωρίζεται από τα κόκκαλα όταν το τραβάμε. Αν δεν γίνεται αυτό, ανοίγουμε άλλη μια μπίρα και περιμένουμε γύρω στα 45 λεπτά πριν το ξαναελέγξουμε.

Εάν τα παϊδάκια πιάσουν τους 88°C επαλείφουμε τη μεριά του κρέατος με BBQ sauce και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.

Επίσης...

Απάκι Τηγανιά

Η συνταγή για τη νοστιμότερη τηγανιά με απάκι.

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς Bifana

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σάντουιτς της πορτογαλικής κουζίνας.

Χοιρινό Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Πολίτικο χοιρινό.

Χοιρινό με Ρύζι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χοιρινό με ρύζι.

Ζυμαρικά με Μπριζόλες Ριγανάτες

Η συνταγή για ζυμαρικά με μπριζόλες ριγανάτες.

Κεφτεδάκια σε Φύλλο Κρούστας με Ελαφρύ Τζατζίκι

Μια άλλη άποψη για τα κεφτεδάκια, που έτσι αποκτούν ένα τραγανό ενδιαφέρον μέσα στο φύλλο κρούστας, ενώ δροσίζονται από αυτό το αλλιώτικο τζατζίκι, χωρίς σκόρδο.

Κιμαδόπιτα με Λαχανικά

Η συνταγή για μία νόστιμη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Χοιρινές Πανσέτες με Πορτοκάλι και Μέλι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες χοιρινές πανσέτες με πορτοκάλι και μέλι.

Χοιρινό με Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό με πορτοκάλι.

McMuffin

Πώς θα φτιάξεις στην κουζίνα σου ένα από τα best sellers burgers των McDonald's.

Ρολάκια με Χοιρινό και Λαχανικά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρολάκια με χοιρινό και λαχανικά.