ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Λουκάνικο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες γεμιστές με λουκάνικο μελιτζάνες.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες

λουκάνικα χωριάτικα

φέτα σε κυβάκια

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι

πιπέρι

λίγη κανέλα

λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα

τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι, μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.

Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και σχεδόν να δέσει.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά καιτις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.

Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στη μέση.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.