ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Λουκάνικο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες γεμιστές με λουκάνικο μελιτζάνες.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες

λουκάνικα χωριάτικα

φέτα σε κυβάκια

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι

πιπέρι

λίγη κανέλα

λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα

τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι, μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.

Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και σχεδόν να δέσει.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά καιτις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.

Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στη μέση.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.