ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Λουκάνικο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες γεμιστές με λουκάνικο μελιτζάνες.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες

λουκάνικα χωριάτικα

φέτα σε κυβάκια

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι

πιπέρι

λίγη κανέλα

λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα

τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι, μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.

Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και σχεδόν να δέσει.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά καιτις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.

Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο χωριάτικο κομμένο στη μέση.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.