ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πιπεριές Φλωρίνης, Ντοματίνια και Κατσικίσιο Τυρί

Μια τάρτα που αποκλείεται να φτιάξεις μόνο μία φορά, αφού σου φέρνει στα μάτια και στα χείλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

ελαιόλαδο

12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 γεμάτο κ.γλ. θυμάρι

200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια για 6'-7', μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφήσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και ψηλά στα τοιχώματα τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι.

Στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ελιές.

Γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί κάθε μισό της πιπεριάς και τα τοποθετούμε σαν σταυρό στην ταρτιέρα.

Γεμίζουμε τα κενά με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 35'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Αφού ψήσουμε την τάρτα, μπορούμε να της προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Tip

Καλύτερο είναι ένα κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά ταιριάζουν και το κατίκι ή η φέτα. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε πιπεριές από βάζο, αλλά δεν συγκρίνονται σε άρωμα με τις φρέσκες.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.