ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πιπεριές Φλωρίνης, Ντοματίνια και Κατσικίσιο Τυρί

Μια τάρτα που αποκλείεται να φτιάξεις μόνο μία φορά, αφού σου φέρνει στα μάτια και στα χείλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

ελαιόλαδο

12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 γεμάτο κ.γλ. θυμάρι

200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια για 6'-7', μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφήσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και ψηλά στα τοιχώματα τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι.

Στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ελιές.

Γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί κάθε μισό της πιπεριάς και τα τοποθετούμε σαν σταυρό στην ταρτιέρα.

Γεμίζουμε τα κενά με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 35'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Αφού ψήσουμε την τάρτα, μπορούμε να της προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Tip

Καλύτερο είναι ένα κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά ταιριάζουν και το κατίκι ή η φέτα. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε πιπεριές από βάζο, αλλά δεν συγκρίνονται σε άρωμα με τις φρέσκες.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.