ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πιπεριές Φλωρίνης, Ντοματίνια και Κατσικίσιο Τυρί

Μια τάρτα που αποκλείεται να φτιάξεις μόνο μία φορά, αφού σου φέρνει στα μάτια και στα χείλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

ελαιόλαδο

12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 γεμάτο κ.γλ. θυμάρι

200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια για 6'-7', μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφήσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και ψηλά στα τοιχώματα τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι.

Στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ελιές.

Γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί κάθε μισό της πιπεριάς και τα τοποθετούμε σαν σταυρό στην ταρτιέρα.

Γεμίζουμε τα κενά με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 35'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Αφού ψήσουμε την τάρτα, μπορούμε να της προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Tip

Καλύτερο είναι ένα κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά ταιριάζουν και το κατίκι ή η φέτα. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε πιπεριές από βάζο, αλλά δεν συγκρίνονται σε άρωμα με τις φρέσκες.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.