ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Μανιτάρια, Κονιάκ και Δεντρολίβανο

Η ζύμη κουρού ταιριάζει ιδανικά στις τάρτες. Θα στρώσετε λίγο πατσαβουριαστά τα φύλλα και θα καλύψετε με διπλή δόση τα τοιχώματα ως επάνω.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ

1 ματσάκι μαϊντανό

3 αβγά

2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα (ή ένα πικάντικο καπνιστό τυρί)

αλάτι, πιπέρι

1½ φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο (το μυστικό είναι να κάψουμε πολύ καλά το τηγάνι πριν βάλουμε τα μανιτάρια, αλλιώς θα μας βγουν σαν βραστά και όχι με τη νοστιμιά του σοταρισμένου, επειδή περιέχουν πολλά υγρά).

Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τους προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το τυρί και πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Την τρώμε ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο!

Tip

Αν μια τάρτα φουσκώσει επικίνδυνα στη διάρκεια του ψησίματος, τρυπήστε τη με ένα πιρούνι και θα επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιαουρτόσουπα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόσουπα.

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

Ογκρατέν Κοτόπουλο με Μανιτάρια

Πώς να φτιάξετε το πιο γευστικό ογκρατέν κοτόπουλο με μανιτάρια.

Κολοκυθάκια με Μανούρι και Λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

Μπροκολόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπροκολόπιτα (ή αλλιώς ψωμί με μπρόκολο).

Κουλουράκια Αλμυρά με Καρότο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αλμυρά κουλουράκια με καρότο.

Κρεμμυδοκουταλιές Κρητικές

Η συνταγή για τις παραδοσιακές κρητικές κρεμμυδοκουταλιές.

Λαχανόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λαχανόψωμο.

Ιταλική Τάρτα

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση.