ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Μανιτάρια, Κονιάκ και Δεντρολίβανο

Η ζύμη κουρού ταιριάζει ιδανικά στις τάρτες. Θα στρώσετε λίγο πατσαβουριαστά τα φύλλα και θα καλύψετε με διπλή δόση τα τοιχώματα ως επάνω.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ

1 ματσάκι μαϊντανό

3 αβγά

2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα (ή ένα πικάντικο καπνιστό τυρί)

αλάτι, πιπέρι

1½ φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο (το μυστικό είναι να κάψουμε πολύ καλά το τηγάνι πριν βάλουμε τα μανιτάρια, αλλιώς θα μας βγουν σαν βραστά και όχι με τη νοστιμιά του σοταρισμένου, επειδή περιέχουν πολλά υγρά).

Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τους προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το τυρί και πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Την τρώμε ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο!

Tip

Αν μια τάρτα φουσκώσει επικίνδυνα στη διάρκεια του ψησίματος, τρυπήστε τη με ένα πιρούνι και θα επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Επίσης...

Πολίτικος Μεζές

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο πολίτικο μεζέ.

Μανιτάρια για Μεζέ

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μανιτάρια για μεζέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Πιτάκια στο Τηγάνι με Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα πιτάκια στο τηγάνι με κολοκυθάκια.

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά με κρέμα και κιμά.

Πατατομεζές στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξετε τον πιο γρήγορο και νόστιμο πατατομεζέ.

Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Ρύζι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με ρύζι.

Ελιοπιτάκια στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε ελιοπιτάκια στο τηγάνι.

Πιπεριές με Ντοματίνια και Φέτα στο Φούρνο

Η συνταγή για πιπεριές με ντοματίνα και φέτα στο φούρνο.

Ρολάκια Πιπεριάς με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ρολάκια πιπεριάς με λουκάνικο.

Ρεβιθόσουπα με Πράσα

Πώς θα φτιάξετε ρεβιθόσουπα με πράσα.

Κουνουπιδοκεφτέδες με Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για κουνουπιδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού.

Φασολάδα με Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμη φασολάδα με λαχανικά.