ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Ψητή Κολοκύθα και Φακές

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φακές.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

250 γρ. φακές

1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελ. σκόρδο τριμμένο

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

4 κ.σ. ανάλατο κολοκυθόσπορο

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Βάλτε τα σε ένα ταψί, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατίστε τα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20'.

Βράστε τις φακές για 25' χωρίς να τις αλατίσετε και στραγγίξτε τις.

Βάλτε σε ένα μπολ τις φακές, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το θυμάρι και αλατίστε τις.

Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Περιχύστε τις φακές με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Βάλτε στο πιάτο τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας, ρίξτε επάνω τις φακές και πασπαλίστε με τον κολοκυθόσπορο.

Tip

Ψητή κολοκύθα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ριζότο, σάλτσες για ζυμαρικά ή ως γαρνιτούρα για ψητά πουλερικά και χοιρινό.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.