ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Ψητή Κολοκύθα και Φακές

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φακές.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

250 γρ. φακές

1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελ. σκόρδο τριμμένο

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

4 κ.σ. ανάλατο κολοκυθόσπορο

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Βάλτε τα σε ένα ταψί, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατίστε τα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20'.

Βράστε τις φακές για 25' χωρίς να τις αλατίσετε και στραγγίξτε τις.

Βάλτε σε ένα μπολ τις φακές, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το θυμάρι και αλατίστε τις.

Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Περιχύστε τις φακές με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Βάλτε στο πιάτο τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας, ρίξτε επάνω τις φακές και πασπαλίστε με τον κολοκυθόσπορο.

Tip

Ψητή κολοκύθα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ριζότο, σάλτσες για ζυμαρικά ή ως γαρνιτούρα για ψητά πουλερικά και χοιρινό.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.