ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιλάφι με Σπανάκι, Μυρωδικά και Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο πιλάφι με σπανάκι, μυρωδικά και καρύδια.

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. σπανάκι

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

8 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

50 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκέψτε το ρύζι για μισή ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό, στραγγίξτε το και βάλτε το στην κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό.

Αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε το για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σηκώστε το καπάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια στεγνή πετσέτα.

Ακουμπήστε το καπάκι, σβήστε την εστία και αφήστε το ρύζι για 15 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι.

Όταν μαραθεί το σπανάκι, αλατοπιπερώστε, προσθέστε την καρυδόψιχα, τα δαμάσκηνα, τα μυρώνια, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατέψτε με το βρασμένο ρύζι.

Tip

Βράστε το ρύζι όπως σας προτείνουμε, για να γίνει αφράτο και σπυρωτό και να σερβίρεται ακόμα και σκέτο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.