Follow us

Ρυζοκροκέτες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες ρυζοκροκέτες.

ΡΥΖΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά

3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι αρμπόριο

6 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν

1 μπάλα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

2 αβγά χτυπημένα

2 φλιτζάνια γαλέτα

1 φλιτζάνι αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χωρίστε το ρύζι σε 12 μέρη.

Πάρτε ένα μέρος στα χέρια σας, πλάστε το σαν μπάλα, ανοίξτε το στο κέντρο και βάλτε λίγο ζαμπόν και μοτσαρέλα.

Κλείστε το, πλάστε ξανά και περάστε το από το αλεύρι, μετά από τα αβγά και τέλος από τη γαλέτα.

Τηγανίστε σε καυτό λάδι και σερβίρετε.

Tip

Οι Ιταλοί συχνά τις φτιάχνουν με το ριζότο που περισσεύει. Γίνονται και με ρύζι γλασέ ή καρολίνα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.