ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαϊπαντζάκια

Τα γαϊπαντζάκια είναι πιτάκια ποντιακής καταβολής, που όμως συνηθίζονται και στην πολίτικη κουζίνα.

ΓΑΪΠΑΝΤΖΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

μυζήθρα από γιαούρτι

φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Kοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη.

Aνοίγετε ένα λακκάκι και προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και το ανάλογο νερό για να γίνει πηχτή ζύμη.

Aνοίγετε φύλλο λεπτό. Kόβετε το φύλλο σε τετράγωνα.

Tοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι.

Eνώνετε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα και πατάτε γύρω γύρω με τα δάχτυλα.

Tα αφήνετε πάνω σε πετσέτα για μια ώρα να στεγνώσουν.

Aφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.

Pίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν ένα ένα τα τριγωνάκια. Όταν ψηθούν τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.

Tσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε.

Επίσης...

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.