ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαϊπαντζάκια

Τα γαϊπαντζάκια είναι πιτάκια ποντιακής καταβολής, που όμως συνηθίζονται και στην πολίτικη κουζίνα.

ΓΑΪΠΑΝΤΖΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

μυζήθρα από γιαούρτι

φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Kοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη.

Aνοίγετε ένα λακκάκι και προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και το ανάλογο νερό για να γίνει πηχτή ζύμη.

Aνοίγετε φύλλο λεπτό. Kόβετε το φύλλο σε τετράγωνα.

Tοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι.

Eνώνετε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα και πατάτε γύρω γύρω με τα δάχτυλα.

Tα αφήνετε πάνω σε πετσέτα για μια ώρα να στεγνώσουν.

Aφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.

Pίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν ένα ένα τα τριγωνάκια. Όταν ψηθούν τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.

Tσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.