ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Μπαχτσέ

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες μπαχτσέ.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΑΧΤΣΕ

Υλικά

4-5 πατάτες

500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια

1 κόκκινη πιπεριά (ή Φλωρίνης)

1 πράσινη πιπεριά

1 κολοκύθι

λίγο ελαιόλαδο

μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 αυγά

400 γρ. κρεμά γάλακτος

300 γρ. κίτρινα τυριά

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση αν είναι πολύ μικρά ή σε φετες αν είναι μεγαλύτερα.

Κόβουμε σε κυβάκια τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι. Δεν μας πειράζει αν μείνουν κάποια κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα τυριά, την κρεμά γάλακτος, τα αυγά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.