ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυτσβέρι Πολίτικο

Η συνταγή για το ορεκτικό από κολοκύθια και αυγά που αγαπούν όλοι στην πολίτικη κουζίνα.

ΜΥΤΣΒΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Υλικά

7-8 κολοκύθια μεγάλα

3 αυγά

200-250 γρ. φαρίνα αλεύρι

λίγο αλάτι

1/4 ποτήρι λάδι

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη.

Προσοχή, δεν τα πολτοποιούμε. Δεν θέλουμε να γίνουν ζουμί, αλλά μακρόστενες κλωστές.

Τα σφίγγουμε στις χούφτες να φύγουν τα πολλά υγρά. Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μείγμα στο ψήσιμο.

Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές. Είτε βάζουν το μείγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175 βαθμούς 1-1 1/2 ώρα (σ’ αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα), είτε καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ’ το μείγμα και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Απλή Γεμιστή Τάρτα

Η συνταγή για μία πεντανόστιμη, εύκολη και απλή γεμιστή τάρτα.

Tοστ Aβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο

Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του Me.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ομελέτα με Μανιτάρια και Πιπεριά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριά.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Μανιτάρια Αυγολέμονο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μανιτάρια αυγολέμονο.

Σκεπαστή Ομελέτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σκεπαστή ομελέτα.

Μενεμένι Πολίτικο

Η συνταγή για το αυθεντικό μενεμένι, την πολίτικη στραπατσάδα.

Κουσμερί Ηπείρου

Η συνταγή για την παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου κουσμερί.

Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη

Πώς θα φτιάξετε την παραδοσιακή γιαννιώτικη ζυμαρόπιτα.

Σαλάτα με Σπανάκι, Αυγά και Πολύχρωμη Βινεγκρέτ

Μία συνταγή για νόστιμη σαλάτα με αυγά, σπανάκι και πολύχρωμη βινεγκρέτ.

Αποδομημένη Καρμπονάρα

Πώς θα φτιάξεις μία εναλλακτική και λαχταριστή καρμπονάρα.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.