ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες στο φούρνο.

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Υλικά

1 μεγαλούτσικο λάχανο

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα ρύζι

2 κρεμμύδια ξερά

λίγο βούτυρο

δυόσμο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού:

2-3 κουταλιές κορν φλάουρ

το χυμό ενός λεμονιού

1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Όπου συναντάμε χοντρό μέρος το κόβουμε λίγο έτσι ώστε να έχει το μισό πάχος.

Ζεματάμε το λάχανο στο βραστό νερό (αν δεν το χωράει όλο το κάνουμε σταδιακά) και το βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.

Στρώνουμε το μισό λάχανο στο κάτω μέρος του ταψιού. Βράζουμε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (μπόλικο) και δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το ρύζι.

Ζυμώνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ισόπαχα πάνω στο λάχανο.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λάχανου, περιχύνουμε με καυτό νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου του ύψους του ταψιού και με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 1 1/2 ώρα).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού: Διαλύουμε 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού μας.

Περιχύνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και με κυκλικές κινήσεις κουνάμε το ταψί δεξιά αριστερά ώστε να πάει παντού.

Βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά και οι λαχανοντολμάδες φούρνου είναι έτοιμοι.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.