ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βοδινή Ουρά στο Χαρτί με Πιπεριές και Πιπέρι

Πριν οι σεφ την κάνουν τελευταία λέξη της μόδας, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τη μαγείρευαν από πάντα.

ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

1 βοδινή ουρά κομμένη σε μερίδες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές σε λωρίδες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

ολόκληρα μαύρα πιπέρια

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ή σε χαρτί ψησίματος τυλίγουμε καλά όλα τα υλικά σε σφιχτό πακέτο, ώστε να μη χυθούν τα ζουμιά.

Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες.

Επειδή όλες οι ουρές δεν είναι ίδιες, καλό είναι στις 3 ώρες να ανοίξουμε το χαρτί και να τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν ψήθηκε. Το κρέας πρέπει να ξεκολλά μόνο του από το κόκαλο.

Προς το τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την ουρά ξεσκέπαστη, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ψήσουμε την ουρά όλη νύχτα στη λαδόκολλα ή στη γάστρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Τip

Με την ίδια συνταγή μαγειρεύουμε κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας ή και μίγμα από διάφορα κρέατα.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.