ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βοδινή Ουρά στο Χαρτί με Πιπεριές και Πιπέρι

Πριν οι σεφ την κάνουν τελευταία λέξη της μόδας, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τη μαγείρευαν από πάντα.

ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

1 βοδινή ουρά κομμένη σε μερίδες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές σε λωρίδες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

ολόκληρα μαύρα πιπέρια

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ή σε χαρτί ψησίματος τυλίγουμε καλά όλα τα υλικά σε σφιχτό πακέτο, ώστε να μη χυθούν τα ζουμιά.

Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες.

Επειδή όλες οι ουρές δεν είναι ίδιες, καλό είναι στις 3 ώρες να ανοίξουμε το χαρτί και να τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν ψήθηκε. Το κρέας πρέπει να ξεκολλά μόνο του από το κόκαλο.

Προς το τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την ουρά ξεσκέπαστη, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ψήσουμε την ουρά όλη νύχτα στη λαδόκολλα ή στη γάστρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Τip

Με την ίδια συνταγή μαγειρεύουμε κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας ή και μίγμα από διάφορα κρέατα.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.