ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βοδινή Ουρά στο Χαρτί με Πιπεριές και Πιπέρι

Πριν οι σεφ την κάνουν τελευταία λέξη της μόδας, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τη μαγείρευαν από πάντα.

ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

1 βοδινή ουρά κομμένη σε μερίδες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές σε λωρίδες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

ολόκληρα μαύρα πιπέρια

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ή σε χαρτί ψησίματος τυλίγουμε καλά όλα τα υλικά σε σφιχτό πακέτο, ώστε να μη χυθούν τα ζουμιά.

Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες.

Επειδή όλες οι ουρές δεν είναι ίδιες, καλό είναι στις 3 ώρες να ανοίξουμε το χαρτί και να τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν ψήθηκε. Το κρέας πρέπει να ξεκολλά μόνο του από το κόκαλο.

Προς το τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την ουρά ξεσκέπαστη, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ψήσουμε την ουρά όλη νύχτα στη λαδόκολλα ή στη γάστρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Τip

Με την ίδια συνταγή μαγειρεύουμε κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας ή και μίγμα από διάφορα κρέατα.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.