ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι σαν Στιφάδο

Υπέροχο φαγητό, που θέλει όμως υπομονή: όσο περισσότερη ώρα το ξεχάσεις στον φούρνο τόσο πιο λουκούμι θα γίνει.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΑΝ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι στρογγυλό, λάπα ή ποντίκι σε μερίδες ή κότσι ολόκληρο

15 μπέιμπι πατατούλες με τη φλούδα τους

20 κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα

6-7 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κ.γλ. ολόκληρα πιπέρια

1 κ.γλ. κύμινο

½ κ.γλ. κανέλα

4-5 μπαχάρια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι σαμιώτικο γλυκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψάκι με διπλή λαδόκολλα σταυρωτά, έτσι ώστε να προεξέχουν πολύ οι άκρες του χαρτιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας, ώστε να ανακατευτούν καλά και ομοιόμορφα οι γεύσεις. Βάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Αυτό το πακέτο το ξανατυλίγουμε πολύ σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ξανά στο ταψάκι.

Ψήνουμε για 3½ με 4 ώρες.

Το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 15' και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Tip

Γίνεται και με κόκορα, κουνέλι, αρνάκι, κατσικάκι ή χοιρινό. Ένα δυο κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι ή ένα κλωναράκι δεντρολίβανο θα του δώσουν επιπλέον άρωμα.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.