ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι σαν Στιφάδο

Υπέροχο φαγητό, που θέλει όμως υπομονή: όσο περισσότερη ώρα το ξεχάσεις στον φούρνο τόσο πιο λουκούμι θα γίνει.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΑΝ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι στρογγυλό, λάπα ή ποντίκι σε μερίδες ή κότσι ολόκληρο

15 μπέιμπι πατατούλες με τη φλούδα τους

20 κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα

6-7 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κ.γλ. ολόκληρα πιπέρια

1 κ.γλ. κύμινο

½ κ.γλ. κανέλα

4-5 μπαχάρια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι σαμιώτικο γλυκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψάκι με διπλή λαδόκολλα σταυρωτά, έτσι ώστε να προεξέχουν πολύ οι άκρες του χαρτιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας, ώστε να ανακατευτούν καλά και ομοιόμορφα οι γεύσεις. Βάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Αυτό το πακέτο το ξανατυλίγουμε πολύ σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ξανά στο ταψάκι.

Ψήνουμε για 3½ με 4 ώρες.

Το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 15' και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Tip

Γίνεται και με κόκορα, κουνέλι, αρνάκι, κατσικάκι ή χοιρινό. Ένα δυο κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι ή ένα κλωναράκι δεντρολίβανο θα του δώσουν επιπλέον άρωμα.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.