ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφολιατάκια με Κρεμμύδι, Ντομάτα και Κοπανιστή

Η κοπανιστή είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί, για δυνατές συγκινήσεις. Στα διαφορετικά αυτά πιτάκια παντρεύεται ιδανικά με τη γλύκα του κρεμμυδιού και της ντομάτας.

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

100 γρ. κοπανιστή

100 γρ. φέτα

πιπέρι, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά σπόρια και το ζουμί τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν οι ντομάτες έχουν απορροφήσει το ζουμάκι τους.

Όταν κρυώσει λίγο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, την κοπανιστή, τη φέτα και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το κάθε φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλά ή σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ασφαλίζουμε είτε κάνοντας ένα λεπτό γείσο είτε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νεράκι και πιέζοντας με πιρούνι.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Τρώγονται πιο ωραία ζεστά, γιατί η σφολιάτα χάνει τη γοητεία της όταν κρυώσει.

Tip

Γίνονται και με φύλλο κρούστας ή με δικό μας χειροποίητο φύλλο για πίτα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.