ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφολιατάκια με Κρεμμύδι, Ντομάτα και Κοπανιστή

Η κοπανιστή είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί, για δυνατές συγκινήσεις. Στα διαφορετικά αυτά πιτάκια παντρεύεται ιδανικά με τη γλύκα του κρεμμυδιού και της ντομάτας.

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

100 γρ. κοπανιστή

100 γρ. φέτα

πιπέρι, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά σπόρια και το ζουμί τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν οι ντομάτες έχουν απορροφήσει το ζουμάκι τους.

Όταν κρυώσει λίγο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, την κοπανιστή, τη φέτα και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το κάθε φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλά ή σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ασφαλίζουμε είτε κάνοντας ένα λεπτό γείσο είτε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νεράκι και πιέζοντας με πιρούνι.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Τρώγονται πιο ωραία ζεστά, γιατί η σφολιάτα χάνει τη γοητεία της όταν κρυώσει.

Tip

Γίνονται και με φύλλο κρούστας ή με δικό μας χειροποίητο φύλλο για πίτα.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.