ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφολιατάκια με Κρεμμύδι, Ντομάτα και Κοπανιστή

Η κοπανιστή είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί, για δυνατές συγκινήσεις. Στα διαφορετικά αυτά πιτάκια παντρεύεται ιδανικά με τη γλύκα του κρεμμυδιού και της ντομάτας.

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

100 γρ. κοπανιστή

100 γρ. φέτα

πιπέρι, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά σπόρια και το ζουμί τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν οι ντομάτες έχουν απορροφήσει το ζουμάκι τους.

Όταν κρυώσει λίγο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, την κοπανιστή, τη φέτα και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το κάθε φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλά ή σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ασφαλίζουμε είτε κάνοντας ένα λεπτό γείσο είτε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νεράκι και πιέζοντας με πιρούνι.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Τρώγονται πιο ωραία ζεστά, γιατί η σφολιάτα χάνει τη γοητεία της όταν κρυώσει.

Tip

Γίνονται και με φύλλο κρούστας ή με δικό μας χειροποίητο φύλλο για πίτα.

Επίσης...

Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Tοστ Aβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο

Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του Me.

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Τραχανά και Κατσικίσιο Τυρί

Τα γεμιστά κολοκυθάκια στην κατσαρόλα είναι φαγητό γεμάτο παιδικές μνήμες, που αγαπούσαν πολύ οι παλιές νοικοκυρές. Πέρα από την κλασική συνταγή με κιμά και ρύζι, μπορούμε με τη σύγχρονη φαντασία μας να τα γεμίσουμε με δεκάδες άλλους νόστιμους συνδυασμούς.

Πιλάφι με Πάπρικα και Γραβιέρα

Το πιλάφι ταιριάζει με όλα τα τυριά που λιώνουν γλυκά.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Τάρτα με Μελιτζάνες και Ξινομυζήθρα

Ελαφριά, χωρίς πολλά τυριά και αυγά, παντρεύει την έντονη νοστιμιά της μελιτζάνας με το ξινούτσικο τυρί και τη ζύμη.

Ρολά Πατάτας Γεμιστά με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρολά πατάτας γεμιστά με τυρί.

Αλμυρό, Πικάντικο Ρυζοκέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα αλμυρό, πικάντικο ρυζοκέικ.

Σπανάκι στο Φούρνο με Φέτα

Η συνταγή για σπανάκι στο φούρνο με φέτα.