ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανητά Τυρένια Μπουρεκάκια

Το πιο παραμυθένιο τυροπιτάκι είναι αυτό με το φύλλο που σκάει σε τραγανές φουσκάλες όταν τηγανίζεται. Αυτή η συνταγή από τη Μήλο φτιάχνει το ιδανικό τυρομπουρεκάκι.

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

¾ περίπου φλιτζ. χλιαρό νερό

2 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

500 γρ. μυζήθρα σπασμένη

250 γρ. φέτα σπασμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη.

Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για ½ ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά της γέμισης.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 3 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτρια χοντρό φύλλο. Αν έχουμε το εργαλείο που κόβει και κλείνει τα πιτάκια, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό. Διαφορετικά, θα κόψουμε το φύλλο σε καρεδάκια 10 εκ. περίπου.

Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Τυλίγουμε σε έναν λεπτό κόθρο τις άκρες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι, και τηγανίζουμε τα πιτάκια, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (αν τα τηγανίσουμε σε σπορέλαιο, βγαίνουν πιο τραγανά, αλλά δεν έχουν τη νοστιμιά του ελαιόλαδου).

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να παραμείνουν τραγανά και στεγνά για μεγαλύτερο διάστημα.

Tip

Η Ελλάδα έχει πολλά υπέροχα φρέσκα λευκά τυριά. Όλα ταιριάζουν! Μπορούμε όμως να βάλουμε και οποιοδήποτε τυρί περισσεύει στο ψυγείο.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.