ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανητά Τυρένια Μπουρεκάκια

Το πιο παραμυθένιο τυροπιτάκι είναι αυτό με το φύλλο που σκάει σε τραγανές φουσκάλες όταν τηγανίζεται. Αυτή η συνταγή από τη Μήλο φτιάχνει το ιδανικό τυρομπουρεκάκι.

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

¾ περίπου φλιτζ. χλιαρό νερό

2 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

500 γρ. μυζήθρα σπασμένη

250 γρ. φέτα σπασμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη.

Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για ½ ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά της γέμισης.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 3 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτρια χοντρό φύλλο. Αν έχουμε το εργαλείο που κόβει και κλείνει τα πιτάκια, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό. Διαφορετικά, θα κόψουμε το φύλλο σε καρεδάκια 10 εκ. περίπου.

Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Τυλίγουμε σε έναν λεπτό κόθρο τις άκρες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι, και τηγανίζουμε τα πιτάκια, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (αν τα τηγανίσουμε σε σπορέλαιο, βγαίνουν πιο τραγανά, αλλά δεν έχουν τη νοστιμιά του ελαιόλαδου).

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να παραμείνουν τραγανά και στεγνά για μεγαλύτερο διάστημα.

Tip

Η Ελλάδα έχει πολλά υπέροχα φρέσκα λευκά τυριά. Όλα ταιριάζουν! Μπορούμε όμως να βάλουμε και οποιοδήποτε τυρί περισσεύει στο ψυγείο.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.