ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

ΡΙΖΟΤΟ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Υλικά

20-25 αμπελόφυλλα φρέσκα ή συντηρημένα, κομμένα σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

200 γρ. ρύζι νυχάκι

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρες σταφίδες

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα αμπελόφυλλα και το σκόρδο για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι, φέρνουμε δυο βόλτες και ρίχνουμε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει το ρύζι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τις σταφίδες, ενώ σταδιακά και ανακατεύοντας ρίχνουμε και νερό, μέχρι να βράσει το ρύζι.

Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Όταν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το ίδιο φαγητό με γιαουρτάκι, που του ταιριάζει πολύ.

Tip

Οι νέοι μικροί Έλληνες παραγωγοί έχουν βάλει σε βαζάκια τα πιο τρυφερά και νόστιμα αμπελόφυλλα. Τα βρίσκουμε στα νεομπακάλικα, αλλά και στα σουπερμάρκετ. Προτιμήστε τα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.