Follow us

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

ΡΙΖΟΤΟ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Υλικά

20-25 αμπελόφυλλα φρέσκα ή συντηρημένα, κομμένα σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

200 γρ. ρύζι νυχάκι

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρες σταφίδες

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα αμπελόφυλλα και το σκόρδο για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι, φέρνουμε δυο βόλτες και ρίχνουμε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει το ρύζι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τις σταφίδες, ενώ σταδιακά και ανακατεύοντας ρίχνουμε και νερό, μέχρι να βράσει το ρύζι.

Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Όταν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το ίδιο φαγητό με γιαουρτάκι, που του ταιριάζει πολύ.

Tip

Οι νέοι μικροί Έλληνες παραγωγοί έχουν βάλει σε βαζάκια τα πιο τρυφερά και νόστιμα αμπελόφυλλα. Τα βρίσκουμε στα νεομπακάλικα, αλλά και στα σουπερμάρκετ. Προτιμήστε τα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.