Follow us

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Μήλο και Πορτοκάλι

Το κουνουπίδι αγαπά τις γλυκές γεύσεις και τρελαίνεται για μπαχαρικά.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

1 μήλο, με τη φλούδα, κομμένο σε φετάκια

1 πορτοκάλι, με τη φλούδα, κομμένο σε φετάκια

1 καρότο σε φετάκια

3-4 κλωναράκια σέλινο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μελώσει.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλινο και τα σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε το μήλο και το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.

Διαλύουμε τον πελτέ με τη ζάχαρη σε 1 φλιτζ. νερό και τα προσθέτουμε στο φαγητό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας να μη λιώσει και μας διαλυθεί.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε (στο σερβίρισμα του ταιριάζει και το καβουρδισμένο σουσάμι, που το πασπαλίζουμε στο πιάτο).

Tip

Μην πετάξετε τα κοτσάνια και τα τρυφερά φυλλαράκια του κουνουπιδιού, είναι πεντανόστιμα. Αρκεί να καθαρίσετε το εξωτερικό περίβλημα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.