ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανόρυζο με Μύδια

Η παράδοση δεν το φαντάστηκε ποτέ, αλλά τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ με το λάχανο.

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (με το κέλυφος)

800 γρ. λάχανο χοντροκομμένο

2 πράσα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Περνάμε το κονκασέ από το μούλτι.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο με τον κόλιαντρο.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι και το λάχανο, φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε 2'-3' να εξατμιστεί και ρίχνουμε το αλεσμένο κονκασέ.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρείτε φρέσκα μύδια με κέλυφος, τα φρέσκα καθαρισμένα στο ζουμί τους που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ είναι καλή λύση. Στραγγίξτε τα καλά και μην αφήσετε να μαγειρευτούν πάνω από 1', για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.