ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανόρυζο με Μύδια

Η παράδοση δεν το φαντάστηκε ποτέ, αλλά τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ με το λάχανο.

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (με το κέλυφος)

800 γρ. λάχανο χοντροκομμένο

2 πράσα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Περνάμε το κονκασέ από το μούλτι.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο με τον κόλιαντρο.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι και το λάχανο, φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε 2'-3' να εξατμιστεί και ρίχνουμε το αλεσμένο κονκασέ.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρείτε φρέσκα μύδια με κέλυφος, τα φρέσκα καθαρισμένα στο ζουμί τους που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ είναι καλή λύση. Στραγγίξτε τα καλά και μην αφήσετε να μαγειρευτούν πάνω από 1', για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.