ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανόρυζο με Μύδια

Η παράδοση δεν το φαντάστηκε ποτέ, αλλά τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ με το λάχανο.

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (με το κέλυφος)

800 γρ. λάχανο χοντροκομμένο

2 πράσα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Περνάμε το κονκασέ από το μούλτι.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο με τον κόλιαντρο.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι και το λάχανο, φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε 2'-3' να εξατμιστεί και ρίχνουμε το αλεσμένο κονκασέ.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρείτε φρέσκα μύδια με κέλυφος, τα φρέσκα καθαρισμένα στο ζουμί τους που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ είναι καλή λύση. Στραγγίξτε τα καλά και μην αφήσετε να μαγειρευτούν πάνω από 1', για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιαουρτόσουπα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόσουπα.

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

Ογκρατέν Κοτόπουλο με Μανιτάρια

Πώς να φτιάξετε το πιο γευστικό ογκρατέν κοτόπουλο με μανιτάρια.

Κολοκυθάκια με Μανούρι και Λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

Μπροκολόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπροκολόπιτα (ή αλλιώς ψωμί με μπρόκολο).

Κουλουράκια Αλμυρά με Καρότο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αλμυρά κουλουράκια με καρότο.

Κρεμμυδοκουταλιές Κρητικές

Η συνταγή για τις παραδοσιακές κρητικές κρεμμυδοκουταλιές.

Λαχανόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λαχανόψωμο.

Ιταλική Τάρτα

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση.