ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιλάφι με Σουπιές και Πορτοκάλι

Το ίσως νοστιμότερο πιλάφι, αφού η σουπιά με το μελάνι της και το πορτοκάλι ταιριάζουν αφάνταστα.

ΠΙΛΑΦΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

Υλικά

2 μεγάλες σουπιές με το μελάνι τους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

¾ φλιτζ. λευκό κρασί

½ φλιτζ. ξίδι

2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

φλούδα από ½ πορτοκάλι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές και μέσα από την κοιλιά τους βγάζουμε προσεκτικά τη μαύρη σακουλίτσα με το μελάνι (ζητήστε από τον ψαρά να σας καθαρίσει τις σουπιές και να σας φυλάξει το μελάνι τους αν είστε άπειροι στο καθάρισμα: μπορεί άθελά σας να σπάσετε τις φούσκες ή να μην τις δείτε!).

Κρατάμε τα μελάνια σε ένα φλιτζάνι του καφέ και κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να μελώσει.

Προσθέτουμε τις σουπιές μαζί με τη φλούδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Τα αφήνουμε να εξατμιστούν.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τις σουπιές να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε λίγο νερό στο φλιτζάνι με το μελάνι, σπάμε τις φούσκες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, τον χυμό πορτοκαλιού, το μελάνι και 1 φλιτζ. ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί.

Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε και "σκάσει" ο κόκκος. Αν είναι έτοιμο αλλά έχει μπόλικο ζουμάκι ακόμα, ανεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Στο τέλος προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από ½ λεμόνι. Του ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Αθερίνα, Νόστιμη και Γρήγορη

Μία συνταγή για νόστιμη και γρήγορη αθερίνα.

Καλαμαράκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκι με ρύζι.

Πίτσα με Μπακαλιάρος και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Γαύρος με Πατάτες στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε γαύρο με πατάτες στο φούρνο.

Καλαμάρια με Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλαμάρια με κολοκυθάκια.

Καλαμαράκια Κοκκινιστά με Μαυρομάτικα

Η συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά με μαυρομάτικα.

Ψαρόσουπα με Βακαλάο

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα.

Κολιοί με Σπανάκι και Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμους κολιούς με σπανάκι και πατάτες.

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.