ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιλάφι με Σουπιές και Πορτοκάλι

Το ίσως νοστιμότερο πιλάφι, αφού η σουπιά με το μελάνι της και το πορτοκάλι ταιριάζουν αφάνταστα.

ΠΙΛΑΦΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

Υλικά

2 μεγάλες σουπιές με το μελάνι τους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

¾ φλιτζ. λευκό κρασί

½ φλιτζ. ξίδι

2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

φλούδα από ½ πορτοκάλι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές και μέσα από την κοιλιά τους βγάζουμε προσεκτικά τη μαύρη σακουλίτσα με το μελάνι (ζητήστε από τον ψαρά να σας καθαρίσει τις σουπιές και να σας φυλάξει το μελάνι τους αν είστε άπειροι στο καθάρισμα: μπορεί άθελά σας να σπάσετε τις φούσκες ή να μην τις δείτε!).

Κρατάμε τα μελάνια σε ένα φλιτζάνι του καφέ και κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να μελώσει.

Προσθέτουμε τις σουπιές μαζί με τη φλούδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Τα αφήνουμε να εξατμιστούν.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τις σουπιές να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε λίγο νερό στο φλιτζάνι με το μελάνι, σπάμε τις φούσκες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, τον χυμό πορτοκαλιού, το μελάνι και 1 φλιτζ. ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί.

Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε και "σκάσει" ο κόκκος. Αν είναι έτοιμο αλλά έχει μπόλικο ζουμάκι ακόμα, ανεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Στο τέλος προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από ½ λεμόνι. Του ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Ταραμοσαλάτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη ταραμοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Tηγανητός Γαλέος με Kουρκούτι

Η συνταγή για τον πιο εύκολο και νόστιμο τηγανητό γαλέο με κουρκούτι.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Γιουβέτσι στην Κατσαρόλα με Σουπιές

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι στην κατσαρόλα.

Ψαρόσουπα Κόκκινη Γιαχνί

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα γιαχνί.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Σουπιές Γιαχνί με Χόρτα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιαχνί με χόρτα.

Σουπιές με Αρακά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές με αρακά.

Θράψαλα Γιουβέτσι με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι καλαμαριού με σπανάκι.

Μπακαλιάρος με Μπάμιες στο Φούρνο

Η συνταγή ταιριάζει με όλα τα ψάρια: συναγρίδα σε φέτες, μπακαλιάρο παστό, αλλά και με μικρότερα ψαράκια, όπως οι γόπες. Ταυτόχρονα δίνει μια άλλη γευστική ένταση στα κατεψυγμένα ψάρια του ωκεανού, που δεν έχουν και πολλή νοστιμιά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.