ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

To Παστίτσιο των New York Times

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ NEW YORK TIMES

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

900 γρ. αρνί σε κιμά

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κ.γ. κανέλα

αλάτι kosher και μαύρο πιπέρι

800 γρ. σάλτσα ντομάτας

400 γρ. ντομάτα σε κύβους

2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

4 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα ή Πεκορίνο

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

500 γρ. πένες

Εκτέλεση

Ξεκινάς με τη σάλτσα: Σε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα θερμαίνεις το ελαιόλαδο σε μέτιρα φωτιά.

Προσθέτεις το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 λεπτά. Ρίχνεις και το σκόρδο και ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.

Προσθέτεις το αρνί, απλώνοντας τον κιμά με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει το κρέας, για 12-15 λεπτά. Ρίχνεις τη ρίγανη, το θυμάρι και την κανέλα και ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις.

Προσθέτεις στο μείγμα τις ντομάτες και σιγοβράζεις. Ανακατεύεις περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 20-25 λεπτά.

Προσθέτεις, αν επιθυμείς αλάτι και πιπέρι. Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ταυτόχρονα βράζεις αλατισμένο νερό. Ξεκινάς με την μπεσαμέλ. Σε μία μέτρια κατσαρόλα φέρνεις σε βράση το γάλα, σε μέτρια φωτιά.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και του προσθέτεις το αλεύρι, ώστε να διαμορφωθεί μία ομοιόμορφη, χρυσή πάστα, σε περίπου 2 λεπτά.

Σταδιακά αναμιγνύεις το γάλα με το μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ομαλή και παχιά η σάλτσα, σε 3-5 λεπτά.

Ανακατεύεις το τυρί και το μοσχοκάρυδο στη σάλτσα.

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις στην άκρη.

Μόλις βράσει το νερό, μαγειρεύεις τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποστραγγίζεις και τις μεταφέρεις σε ένα ταψί. Ρίχνεις μισό φλιτζάνι από τη σάλτσα και 2 φλιτζάνια κιμά.

Βάζεις την υπόλοιπη σάλτσα με το κρέας από πάνω και συμπληρώνεις με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί (περίπου μισό φλιτζάνι).

Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Άφησε το φαγητό να ηρεμήσει για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια Αφράτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα αφράτα λουκανικοπιτάκια με γιαούρτι.

Παστίτσιο με Κιμά και Κρέμα Γιαουρτιού

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά και κρέμα γιαουρτιού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πουγκιά με Αρνάκι και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα πουγκιά με αρνί και γιαούρτι.

Κιμαδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη κιμαδόπιτα.

Παραδοσιακή Κρεατόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη παραδοσιακή κρεατόπιτα.

Κοζανίτικη Πίτα

Η παραδοσιακή συνταγή για την Κοζανίτικη πίτα με πράσα και κιμά.

Γίγαντες με Χωριάτικα Λουκάνικα στο Φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή για φασόλια γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα χωριάτικα.

Χοιρινό με Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό με πορτοκάλι.

Πίτσα με Ροδάκινο και Προσούτο

Η απόλυτη συνταγή για πίτσα με ροδάκινο και προσούτο.

Pulled Pork

Η συνταγή για μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές του χοιρινού κρέατος.

Juicy Lucy

Η συνταγή για το ίσως θρυλικότερο αμερικάνικο burger.

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.