ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

To Παστίτσιο των New York Times

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ NEW YORK TIMES

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

900 γρ. αρνί σε κιμά

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κ.γ. κανέλα

αλάτι kosher και μαύρο πιπέρι

800 γρ. σάλτσα ντομάτας

400 γρ. ντομάτα σε κύβους

2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

4 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα ή Πεκορίνο

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

500 γρ. πένες

Εκτέλεση

Ξεκινάς με τη σάλτσα: Σε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα θερμαίνεις το ελαιόλαδο σε μέτιρα φωτιά.

Προσθέτεις το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 λεπτά. Ρίχνεις και το σκόρδο και ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.

Προσθέτεις το αρνί, απλώνοντας τον κιμά με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει το κρέας, για 12-15 λεπτά. Ρίχνεις τη ρίγανη, το θυμάρι και την κανέλα και ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις.

Προσθέτεις στο μείγμα τις ντομάτες και σιγοβράζεις. Ανακατεύεις περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 20-25 λεπτά.

Προσθέτεις, αν επιθυμείς αλάτι και πιπέρι. Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ταυτόχρονα βράζεις αλατισμένο νερό. Ξεκινάς με την μπεσαμέλ. Σε μία μέτρια κατσαρόλα φέρνεις σε βράση το γάλα, σε μέτρια φωτιά.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και του προσθέτεις το αλεύρι, ώστε να διαμορφωθεί μία ομοιόμορφη, χρυσή πάστα, σε περίπου 2 λεπτά.

Σταδιακά αναμιγνύεις το γάλα με το μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ομαλή και παχιά η σάλτσα, σε 3-5 λεπτά.

Ανακατεύεις το τυρί και το μοσχοκάρυδο στη σάλτσα.

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις στην άκρη.

Μόλις βράσει το νερό, μαγειρεύεις τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποστραγγίζεις και τις μεταφέρεις σε ένα ταψί. Ρίχνεις μισό φλιτζάνι από τη σάλτσα και 2 φλιτζάνια κιμά.

Βάζεις την υπόλοιπη σάλτσα με το κρέας από πάνω και συμπληρώνεις με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί (περίπου μισό φλιτζάνι).

Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Άφησε το φαγητό να ηρεμήσει για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Επίσης...

Κρεατόπιτα με Φρέσκα Κρεμμυδάκια

Μια συνταγή για να εκμεταλλευτείς το ψητό αρνάκι που περίσσεψε, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο.

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.