ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Γλυκοπατάτα και Κιμά

Οι Άγγλοι κάνουν το παστίτσιο τους με πουρέ πατάτας αντί για μακαρόνι και στη μέση βάζουν τον κιμά. Με τη γλυκοπατάτα θα φτιάξετε ένα μαγικό παστίτσιο, ζουμερό, που θα λατρέψουν οι πάντες.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

Υλικά

1½ κιλό γλυκοπατάτες

3 κανονικές μέτριες πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί και λίγο ακόμα για την κρούστα

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

10 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες

1 κ.γλ. ζάχαρη

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις βράζουμε μαζί με ολόκληρο το σκόρδο σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Στραγγίζουμε το νερό που περισσεύει και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι όσο είναι ακόμα καυτές, μαζί με το σκόρδο.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τις πατάτες σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν από τις πατάτες.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για τον κιμά, σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το καρότο, το μείγμα μπαχαρικών και το μπαχάρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα τον κιμά.

Μόλις τον κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι, απλώνουμε στον πάτο τον μισό πουρέ, από πάνω τον κιμά και στο τέλος τον υπόλοιπο πουρέ.

Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, χωρίς όμως να ξεραθεί.

Tip

Αν έχουμε χρόνο, τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε πριν τις κάνουμε πουρέ. Είναι πιο νόστιμες από τις βραστές.

Επίσης...

Boδινό Κλέφτικο στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε βοδινό κλέφτικο στη γάστρα.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παραδοσιακό Κρέας με Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε παραδοσιακό κρέας με κολοκυθάκια.

Εύκολο Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξετε το νοστιμότερο κοκκινιστό μοσχαράκι.

Ζουμερές Μπριζόλες στο Φούρνο με Πατάτες

Η συνταγή για τις πιο ζουμερές μπριζόλες φούρνου με πατάτες.

Εύκολο Ψητό Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο ψητό φούρνου με μοσχάρι.

Γιουβέτσι με Μπιφτέκια στη Γάστρα

Η συνταγή για γιουβέτσι με μπιφτέκια στη γάστρα.

Μπιφτέκια με Πατάτες στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε μπιφτέκια με πατάτες στη γάστρα.

Φιλέτο Γεμιστό με Κεφαλογραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε μοσχαρίσιο φιλέτο, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα.

Μοσχάρι με Μπάμιες στη Γάστρα

Η συνταγή για μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα.

Μοσχάρι με Σπανάκι

Η συνταγή για μοσχάρι με σπανάκι.

Μοσχαράκι Γιουβέτσι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι με μελιτζάνες.