ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μυζήθρα

Με έμπνευση από μια κλασική μακαρονάδα των νησιών μας, αυτό το παστίτσιο θα το αγαπήσεις, γιατί μυρίζει Αιγαίο.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

400 γρ. χυλοπίτες

1 κιλό ξερά κρεμμύδια σε φετάκια

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

3-4 κλωναράκια θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα και λίγη ακόμα για την κρούστα

Για την κρέμα

4 αυγά

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 στραγγιστό γιαούρτι

1½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες για 3' λιγότερο από όσο γράφει στο πακέτο. Τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Αλατίζουμε και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τη μυζήθρα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε μια στρώση χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με μυζήθρα, απλώνουμε πάνω τους τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση χυλοπίτες και τυρί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στις χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, αλλά χωρίς να την αφήσουμε να ξεραθεί.

Tip

Εκτός από χυλοπίτες, γίνεται και με άλλα κοντά ελληνικά ζυμαρικά, π.χ. με στριφτούδια ή κοφτό μακαρονάκι. Αντί για μυζήθρα, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λευκό ελληνικό τυρί.

Επίσης...

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα.

Μακαρονάκι Κοφτό με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι.

Πολίτικο Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο μακαρονάκι.

Μακαρόνια με Αγκινάρες

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με αγκινάρες.