ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μυζήθρα

Με έμπνευση από μια κλασική μακαρονάδα των νησιών μας, αυτό το παστίτσιο θα το αγαπήσεις, γιατί μυρίζει Αιγαίο.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

400 γρ. χυλοπίτες

1 κιλό ξερά κρεμμύδια σε φετάκια

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

3-4 κλωναράκια θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα και λίγη ακόμα για την κρούστα

Για την κρέμα

4 αυγά

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 στραγγιστό γιαούρτι

1½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες για 3' λιγότερο από όσο γράφει στο πακέτο. Τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Αλατίζουμε και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τη μυζήθρα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε μια στρώση χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με μυζήθρα, απλώνουμε πάνω τους τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση χυλοπίτες και τυρί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στις χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, αλλά χωρίς να την αφήσουμε να ξεραθεί.

Tip

Εκτός από χυλοπίτες, γίνεται και με άλλα κοντά ελληνικά ζυμαρικά, π.χ. με στριφτούδια ή κοφτό μακαρονάκι. Αντί για μυζήθρα, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λευκό ελληνικό τυρί.

Επίσης...

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.