ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μυζήθρα

Με έμπνευση από μια κλασική μακαρονάδα των νησιών μας, αυτό το παστίτσιο θα το αγαπήσεις, γιατί μυρίζει Αιγαίο.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

400 γρ. χυλοπίτες

1 κιλό ξερά κρεμμύδια σε φετάκια

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

3-4 κλωναράκια θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα και λίγη ακόμα για την κρούστα

Για την κρέμα

4 αυγά

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 στραγγιστό γιαούρτι

1½ φλιτζ. τριμμένη ξερή μυζήθρα

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες για 3' λιγότερο από όσο γράφει στο πακέτο. Τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Αλατίζουμε και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τη μυζήθρα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε μια στρώση χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με μυζήθρα, απλώνουμε πάνω τους τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση χυλοπίτες και τυρί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στις χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, αλλά χωρίς να την αφήσουμε να ξεραθεί.

Tip

Εκτός από χυλοπίτες, γίνεται και με άλλα κοντά ελληνικά ζυμαρικά, π.χ. με στριφτούδια ή κοφτό μακαρονάκι. Αντί για μυζήθρα, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λευκό ελληνικό τυρί.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.