ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χοντρό μακαρόνι ή σπαγγέτι Νο6

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1.200 γρ. ψίχα κολοκύθας

1 ξύλο κανέλας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο, φρέσκο ή ξερό

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

2 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

½ λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού

1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί) και λίγη επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 3' λιγότερο απ' ό,τι γράφει το πακέτο. Τα στραγγίζουμε.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι, βάζουμε την κολοκύθα χοντροκομμένη, την αλατίζουμε, προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και την ψήνουμε για 30' περίπου στους 180°C μέχρι να μαλακώσει.

Τη βάζουμε στο σουρωτήρι του ρυζιού και την πιέζουμε να βγάλει όλα τα υγρά της.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το πράσο με το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε την κολοκύθα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της κολοκύθας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα και αφαιρούμε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κολοκύθας.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά διαλύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το βούτυρο.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και στη συνέχεια την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί 3 κ.σ. από την μπεσαμέλ και απλώνουμε το ⅓ των μακαρονιών. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κολοκύθα. Συνεχίζουμε με μία στρώση μακαρόνια και μία κολοκύθα.

Τελειώνουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Συνήθως βράζουμε ή μαγειρεύουμε την κολοκύθα, ψητή όμως είναι απείρως πιο νόστιμη. Μπορούμε να βάλουμε δυόσμο αντί για μαϊντανό.

Επίσης...

Εύκολο Παστίτσιο με Σπανάκι

Η συνταγή για ένα νόστιμο και εύκολο παστίτσιο με σπανάκι.

Εύκολη Μακαρονάδα με Μπεσαμέλ

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη μακαρονάδα με μπεσαμέλ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κανελόνια με Κιμά και Πιπεριές

Η συνταγή για κανελόνια με κιμά και πιπεριές.

Τα Σπαγγέτι με Nτομάτα και Bασιλικό του Sette

Η συνταγή για την best seller μακαρονάδα του περίφημου λονδρέζικου εστιατορίου.

Ατομικά Παστιτσάκια

Η συνταγή για ατομικά παστιτσάκια.

Τηγανιά Κοτόπουλο με Πένες

Η συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με πένες.

Χυλοπίτες με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε χυλοπίτες με ντομάτα.

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Υaki Udon Noodles με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Η αυθεντική συνταγή για yaki udon noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.