ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χοντρό μακαρόνι ή σπαγγέτι Νο6

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1.200 γρ. ψίχα κολοκύθας

1 ξύλο κανέλας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο, φρέσκο ή ξερό

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

2 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

½ λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού

1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί) και λίγη επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 3' λιγότερο απ' ό,τι γράφει το πακέτο. Τα στραγγίζουμε.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι, βάζουμε την κολοκύθα χοντροκομμένη, την αλατίζουμε, προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και την ψήνουμε για 30' περίπου στους 180°C μέχρι να μαλακώσει.

Τη βάζουμε στο σουρωτήρι του ρυζιού και την πιέζουμε να βγάλει όλα τα υγρά της.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το πράσο με το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε την κολοκύθα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της κολοκύθας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα και αφαιρούμε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κολοκύθας.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά διαλύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το βούτυρο.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και στη συνέχεια την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί 3 κ.σ. από την μπεσαμέλ και απλώνουμε το ⅓ των μακαρονιών. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κολοκύθα. Συνεχίζουμε με μία στρώση μακαρόνια και μία κολοκύθα.

Τελειώνουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Συνήθως βράζουμε ή μαγειρεύουμε την κολοκύθα, ψητή όμως είναι απείρως πιο νόστιμη. Μπορούμε να βάλουμε δυόσμο αντί για μαϊντανό.

Επίσης...

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.