ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, που "κρύβει" τα λαχανικά για όσους δεν τα αγαπούν και φτιάχνεται με μια λίγο διαφορετική μπεσαμέλ, αρωματισμένη με λευκό κρασί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο πλατιά λαζάνια

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες

500 γρ. κολοκυθάκια σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες σε κυβάκια

2 καρότα σε κυβάκια

2 κ.σ. ξερό βασιλικό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 φλιτζ. λευκό κρασί

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

7 κ.σ. αλεύρι

3 αυγά

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί πικάντικο (π.χ. ρεγκάτο) και λίγο επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τον ξερό βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαραίνουμε τα λαχανικά συνεχίζοντας σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά της, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Τέλος, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί 25x35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. μπεσαμέλ και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.

Ρίχνουμε 2 φλιτζ. μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα λαζάνια. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια και άλλη μία στρώση κοτόπουλο.

Απλώνουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια, πάνω της στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει για 20', ώστε να κοπεί χωρίς να διαλυθεί.

Tip

Πολλές νοικοκυρές φτιάχνουν την μπεσαμέλ με μαργαρίνη. Έτσι όμως χάνει όλη τη νοστιμιά και το άρωμα που της δίνει ένα καλό, αληθινό βούτυρο.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.