ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, που "κρύβει" τα λαχανικά για όσους δεν τα αγαπούν και φτιάχνεται με μια λίγο διαφορετική μπεσαμέλ, αρωματισμένη με λευκό κρασί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο πλατιά λαζάνια

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες

500 γρ. κολοκυθάκια σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες σε κυβάκια

2 καρότα σε κυβάκια

2 κ.σ. ξερό βασιλικό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 φλιτζ. λευκό κρασί

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

7 κ.σ. αλεύρι

3 αυγά

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί πικάντικο (π.χ. ρεγκάτο) και λίγο επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τον ξερό βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαραίνουμε τα λαχανικά συνεχίζοντας σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά της, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Τέλος, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί 25x35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. μπεσαμέλ και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.

Ρίχνουμε 2 φλιτζ. μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα λαζάνια. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια και άλλη μία στρώση κοτόπουλο.

Απλώνουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια, πάνω της στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει για 20', ώστε να κοπεί χωρίς να διαλυθεί.

Tip

Πολλές νοικοκυρές φτιάχνουν την μπεσαμέλ με μαργαρίνη. Έτσι όμως χάνει όλη τη νοστιμιά και το άρωμα που της δίνει ένα καλό, αληθινό βούτυρο.

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.