ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, που "κρύβει" τα λαχανικά για όσους δεν τα αγαπούν και φτιάχνεται με μια λίγο διαφορετική μπεσαμέλ, αρωματισμένη με λευκό κρασί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο πλατιά λαζάνια

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες

500 γρ. κολοκυθάκια σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες σε κυβάκια

2 καρότα σε κυβάκια

2 κ.σ. ξερό βασιλικό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 φλιτζ. λευκό κρασί

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

7 κ.σ. αλεύρι

3 αυγά

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί πικάντικο (π.χ. ρεγκάτο) και λίγο επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τον ξερό βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαραίνουμε τα λαχανικά συνεχίζοντας σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά της, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Τέλος, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί 25x35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. μπεσαμέλ και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.

Ρίχνουμε 2 φλιτζ. μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα λαζάνια. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια και άλλη μία στρώση κοτόπουλο.

Απλώνουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια, πάνω της στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει για 20', ώστε να κοπεί χωρίς να διαλυθεί.

Tip

Πολλές νοικοκυρές φτιάχνουν την μπεσαμέλ με μαργαρίνη. Έτσι όμως χάνει όλη τη νοστιμιά και το άρωμα που της δίνει ένα καλό, αληθινό βούτυρο.

Επίσης...

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Καπαμά

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο καπαμά.

Κόκορας με Φέτα στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κόκορα με φέτα στην κατσαρόλα.

Μπουκιές Κοτόπουλου με Ζυμαρικά

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές κοτόπουλου με ζυμαρικά.

Κουνουπίδι με Φιλέτο Κοτόπουλο

Η συνταγή για κουνουπίδι με φιλέτο κοτόπουλο.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.

Κοτοπιτάκια με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για κοτοπιτάκια με κεφαλοτύρι.

Κοτόπουλο με Τυριά

Η συνταγή για κοτόπουλο με τυριά.

Κοτόπουλο με Κριθαράκι στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκόξινο κοτόπουλο.