ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, που "κρύβει" τα λαχανικά για όσους δεν τα αγαπούν και φτιάχνεται με μια λίγο διαφορετική μπεσαμέλ, αρωματισμένη με λευκό κρασί.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο πλατιά λαζάνια

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες

500 γρ. κολοκυθάκια σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες σε κυβάκια

2 καρότα σε κυβάκια

2 κ.σ. ξερό βασιλικό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 φλιτζ. λευκό κρασί

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

7 κ.σ. αλεύρι

3 αυγά

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί πικάντικο (π.χ. ρεγκάτο) και λίγο επιπλέον για την κρούστα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τον ξερό βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαραίνουμε τα λαχανικά συνεχίζοντας σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά της, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Τέλος, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί 25x35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. μπεσαμέλ και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.

Ρίχνουμε 2 φλιτζ. μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα λαζάνια. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια και άλλη μία στρώση κοτόπουλο.

Απλώνουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια, πάνω της στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει για 20', ώστε να κοπεί χωρίς να διαλυθεί.

Tip

Πολλές νοικοκυρές φτιάχνουν την μπεσαμέλ με μαργαρίνη. Έτσι όμως χάνει όλη τη νοστιμιά και το άρωμα που της δίνει ένα καλό, αληθινό βούτυρο.

Επίσης...

Κοτόπουλο με Γαλέτα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο με γαλέτα.

Κοτόπουλο με Κρασί και Μελιτζάνες στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κρασί και μελιτζάνες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο Ατζέμ Πιλάφι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι.

Κοτόπουλο Γιαουρτλού

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γιαουρτλού κοτόπουλο.

Ρολό Κοτόπουλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο.

Κοτόπουλο με Κάππαρη και Φασολάκια

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κάππαρη και φασολάκια.

Κοτόπουλο με Ρεβίθια και Άρωμα Λεμονιού

Η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με ρεβίθια και άρωμα λεμονιού.

Κοτόπουλο Μαστιχάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μαστιχάτο κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Κοτόπουλο Γεμιστό με Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο γεμιστό με πατάτες.

Κοτόπουλο στη Γάστρα με Κρεμμύδια και Πιπεριές

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο στη γάστρα με κρεμμύδια και πιπεριές.

Συκωτάκια Κοτόπουλου Κρασάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κρασάτα συκωτάκια κοτόπουλου.