ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

ΦΩΛΙΕΣ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

8 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

4 καρότα σε κυβάκια

3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

1 μικρή πατάτα σε καρεδάκια

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο & λίγο ακόμα για το στόλισμα

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για τα φορμάκια

αλάτι, πιπέρι

3 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, την πατάτα και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45' περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4-5 φορμάκια για μάφιν ή ατομικά κέικ και τα στρώνουμε με διπλό φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχουν πολύ οι άκρες (θέλουμε να μοιάζει σαν λουλούδι στο τέλος). Τα ψήνουμε στους 180°C για 4'-5' ή μέχρι να ροδίσουν.

Περνάμε την παρασκευή με τις αγκινάρες μαζί με το ζουμάκι τους τμηματικά από το μπλέντερ ή το μούλτι. Προσθέτουμε στον πουρέ τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ξεφορμάρουμε τις φωλίτσες και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις γεμίζουμε με τον πουρέ, στολίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Tip

Οι φρέσκες αγκινάρες είναι πολύ πιο νόστιμες από τις κατεψυγμένες. Αφήστε τις φωλίτσες να κρυώσουν πριν τις γεμίσετε, γιατί έτσι διατηρούνται πιο τραγανές.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.