ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

ΦΩΛΙΕΣ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

8 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

4 καρότα σε κυβάκια

3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

1 μικρή πατάτα σε καρεδάκια

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο & λίγο ακόμα για το στόλισμα

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για τα φορμάκια

αλάτι, πιπέρι

3 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, την πατάτα και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45' περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4-5 φορμάκια για μάφιν ή ατομικά κέικ και τα στρώνουμε με διπλό φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχουν πολύ οι άκρες (θέλουμε να μοιάζει σαν λουλούδι στο τέλος). Τα ψήνουμε στους 180°C για 4'-5' ή μέχρι να ροδίσουν.

Περνάμε την παρασκευή με τις αγκινάρες μαζί με το ζουμάκι τους τμηματικά από το μπλέντερ ή το μούλτι. Προσθέτουμε στον πουρέ τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ξεφορμάρουμε τις φωλίτσες και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις γεμίζουμε με τον πουρέ, στολίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Tip

Οι φρέσκες αγκινάρες είναι πολύ πιο νόστιμες από τις κατεψυγμένες. Αφήστε τις φωλίτσες να κρυώσουν πριν τις γεμίσετε, γιατί έτσι διατηρούνται πιο τραγανές.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.