ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσινα Μπέργκερ-Κεφτέδες με Νηστίσιμο Τραχανά

ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Υλικά

1 κιλό άγρια χόρτα ανάμικτα με μυρωδικά (ζοχούς, ραδίκια, τσουκνίδες, βρούβες, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο, άνηθο, μαϊντανό)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. νηστίσιμο τραχανά

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι, |πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνι ή για τον φούρνο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε για ½ ώρα τον τραχανά σε 1 φλιτζ. καυτό νερό, σκεπασμένο.

Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα βάζουμε στο τρυπητό με λίγο χοντρό αλάτι.

Τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους και να στραγγίξουν τα ζουμιά τους.

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα χόρτα, τον τραχανά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε αρκετά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Αν τηγανίσουμε τους κεφτέδες, θα ζεστάνουμε μπόλικο ελαιόλαδο, ως τη μέση ενός μέτριου κατσαρολιού, θα πλάσουμε μεγάλους κεφτέδες πλακέ, θα τους αλευρώσουμε και θα τους τηγανίσουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αν τους ψήσουμε, θα τους βάλουμε σε ταψάκι χωρίς να τους αλευρώσουμε, θα τους ραντίσουμε με ελαιόλαδο και θα τους ψήσουμε στους 200°C.

Tip

Γίνονται και με σπανάκι και σέσκουλα, αλλά και με πλιγούρι αντί για τραχανά. Στα χόρτα μπορούμε να προσθέσουμε και μια ντοματούλα στραγγισμένη και ψιλοκομμένη σε καρεδάκια. Στη ζύμη μπορούμε να βάλουμε και 1 φλιτζ. βίγκαν ή νηστίσιμο τυρί.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.