ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια στη Λαδόκολλα

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια στρογγυλά ή τσαουλιά

2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη του κρεμμυδιού, χωρίς τη φλούδα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 φλιτζ. ελαιόλαδο & ακόμα 5 κ.σ. για το τέλος

1 σφηνάκι μηλόξιδο

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λαδόκολλα

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 10' τα φασολάκια σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 1'-2'.

Σβήνουμε με το μηλόξιδο, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5' σε δυνατή φωτιά.

Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Βάζουμε μέσα τα φασολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.

Ψήνουμε στους 180°C για 45'-50'.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και μόλις κάψει καλά περιχύνουμε τα φασολάκια. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με πιπεράκι.

Tip

Τα φασολάκια γίνονται απείρως πιο νόστιμα στον φούρνο, καθώς μελώνουν και αποκτούν έντονη νοστιμιά. Έτσι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα κατεψυγμένα, που δεν έχουν τη νοστιμιά του φρέσκου.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.