ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθάκια με Πλιγούρι

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Υλικά

5 στρογγυλά κολοκύθια (διαλέξτε τα μικρότερα)

400 γρ. πλιγούρι

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή το μούλτι

2 επιπλέον ντομάτες σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια και 1 λάιμ

1 κ.γλ. ξερό δυόσμο

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι κρασί

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ποτήρι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στις τριμμένες ντομάτες προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και του λάιμ και μουλιάζουμε το πλιγούρι για 2-3 ώρες.

Αδειάζουμε τα κολύθια, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους, κρατάμε το καπάκι τους και τα αλατίζουμε μέσα και έξω. Τα βάζουμε σε ταψάκι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το εσωτερικό των κολοκυθιών και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 1' να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το πλιγούρι, στραγγισμένο, μαζί με τον μισό χυμό της ντομάτας και τα μυρωδικά. Φέρνουμε δυο βόλτες και μετά απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια ως τα ¾. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε τα κολοκυθάκια στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Κρύα είναι ακόμα πιο νόστιμα.

Tip

Για περισσότερες βιταμίνες και γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση ψιλοκομμένες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, μια μελιτζάνα σε κυβάκια ή και μια μικρή ψιλοκομμένη σελινόριζα

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.