ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο με Μανιτάρια και Ταχίνι

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

Υλικά για 3-4 άτομα

300 γρ. ρύζι καρολίνα

1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια

½ φλιτζ. αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1.200 ml ζεστό νερό

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό από 1 λεμόνι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζ. ζεστό νερό για 30' περίπου.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1' το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1'.

Ρίχνουμε στραγγισμένα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το ρύζι και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί και το νερό όπου μουλιάσαμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να εξατμιστούν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε σταδιακά το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 25', μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, αλλά να παραμείνει al dente στην καρδιά του.

Σε ένα μπολ διαλύουμε σε ¾ φλιτζ. νερό το ταχίνι με τον χυμό λεμονιού. Το ρίχνουμε στο ριζότο μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1'.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κύμινο και σερβίρουμε.

Tip

Γίνεται και με κριθαράκι ή τραχανά. Του ταιριάζουν όλα τα μυρωδικά: μπορούμε να προσθέσουμε δεντρολίβανο, θυμάρι, μυρώνια ή σκοινόπρασο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.